Tesla’nın açtığı yolda dünya devleri sırayla elektrikli araç piyasasına girdiler ve artık gün geçmeden yeni bir elektrikli araç haberi ile karşılaşıyoruz. (Sanırım Elon Musk bile bu kadarını tahmin etmemiştir). Bildiğiniz gibi Mercedes-Benz de Generation EQ girişimi adı altında elektrikli araç piyasasına gireceğini duyurmuş ve ilk olarak bu Mercedes-Benz Generation EQ Crossover modelini tanıtmıştı.

Mercedes-Benz’in Generation EQ girişimi adı altında yeni aracını tanıttı. Öncelikle söylemek gerekirse, Mercedes-Benz Concept EQA adı verilen Mercedes-Benz’in yeni elektrikli otomobilinin adındaki ilk iki harf Mercedes-Benz’in EQ girişiminden son harfi ise Mercedes’in A segmentine hitap eden bir otomobil olmasından geliyor.

Concept EQA’de 270 beygirlik bir güç ortaya çıkaran ve bunun yanında ortalama 400 km’lik bir menzil sağlayan, biri önde diğeri de arkada olmak üzere bir çift elektrikli motor bulunuyor. Kablosuz indükleme yoluyla da şarj edilebilen EQA’nın bataryaları hızlı şarja takıldığında 10 dakika içerisinde yaklaşık 100 km’lik yol için hazır hale geliyor. Concept EQA’nın saatte 100 km hıza çıkma süresi ise 5 saniye.

Bunun yanında Concept EQA’da Sport ve Sport Plus olmak üzere iki farklı sürüş modu bulunuyor ve seçilen moda göre ön tarafta bulunan lazer fiber ızgara ışıklarının şekli değişiyor.

Mercedes-Benz’in EQ ailesinin ilk üyesi olan Crossover modelinin 2019 yılında Bremen’de üretime geçeceği açıklanmasına rağmen ikinci üyesi olan EQA’nın ne zaman üretime başlanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı ama Crossover modelinden hemen sonra üretime geçmesi muhtemel. Şimdilik Mercedes-Benz Generation EQA hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
[post_ads]