Penisin bir şifre olarak kullanılması durumu yeni değil aslında. Daha önce vücudunun çeşitli bölgelerini ve çeşitli organlarını (hatta penislerini bile) telefon kilidini açmak için kullanmayı deneyen bir grup olmuştu (Reddit)

Geçen haftalarda, ünlü canlı videolu sohbet sitesi CamSoda, kullanıcılarının hesaplarına giriş yapabilmeleri için yeni bir yöntem geliştirdiğini duyurdu. Dick-ometrics ismini verdikleri bu yeni yöntem ile penisinizin fotoğrafını, hesabınıza giriş yapmak için kullanabiliyorsunuz. CamSoda, daha önce de bir çok enteresan uygulamayı hayata sokmuştu. Mesela kullanıcılarına 24 saat evlerinden canlı yayın yapmaları halinde bütün internet faturalarını ödeyeceğini bile vaat etmişti. 

CamSoda'nın bu yeni giriş yöntemi Dick-ometrics ile parmak izi, retina ve göz taramadan sonra duruma bambaşka bir bakış açısı gerekiyor. CamSoda'nın yetkililerine göre, penisler de tıpkı retina ve parmak izi gibi her insanda farklı oluyor. Dick-ometrics ile elde edilen penis fotoğraflarının tamamen ve çok güçlü bir şekilde kriptolanacağını ve kullanıcı dışında hiç kimsenin bu kayıtlara erişiminin olmayacağını belirtiyorlar. Yapay zekaya yüklenen bu ağır görev ileride başımıza büyük dertler açabilir. Bu şekilde görevlendirilen yapay zeka ileride bütün kinini üzerimize kusabilir. Elon Musk'ın belirttiği gibi bir an önce yapay zeka ve kullanımı konusunda bir protokol yapılmalı. Yoksa bu insanoğlu rahat durmayacak. 

Penisin tam olarak karakteristik detaylarının sisteme kayıt edilebilmesi için erekte olmanız gerektiğini de söylemeden geçmeyelim. Şimdi aklınıza internetten bulacağınız bir penis fotoğrafını kayıt için kullanabileceğiniz, böylece kendi penisinizi yapay zekanın ellerine bırakmak zorunda kalmayacağınız gibi bir düşünce gelebilir. Sağlam ücretler ödeyerek kayıt olabildiğiniz CamSoda'ya ortalıkta dolaşan bir porno starının penis fotoğrafı ile kayıt olmanın pek mantıklı olmadığını düşünüyoruz. Bu durumla ilgili bizim kültürümüzde güzel bir deyim var aslında, "Elin ... ile gerdeğe girilmez. "

Sağda solda penis fotoğrafını çekmeye çalışan tipler görürseniz hemen yargılamayın. Belki de sadece hesabına giriş yapmaya çalışıyordur.

[post_ads]