Aynasız kompakt modeller bir yandan yarışırken klasik DSLR kameralar da aynı hızla rekabete devam ediyor. Full Frame sensöre geçişten sonra DSLR makineler için geriye ISO, çözünürlük, netleme noktası, seri çekim hızı gibi rakamlarla ifade edilen değerlerde artış yapmak kalıyor. Tabi daha pek çok yenilik, kolaylık vs. getirilebilir. Ama fotoğraf kalitesini etkileyen rakamsal değerleri artırabilmek en büyük kazanç olur üreticiler açısından.

Nikon yeni DSLR kamerası D850 ile çözünürlük konusunda piyasaya iddialı bir giriş yapmış. D850’nin çözünürlüğü 45.7 megapiksel.

D850’nin ISO değeri de tatmin edecek seviyede. 102400’e kadar artırılabilen ISO değeri 64’e kadar düşürülebiliyor. 64 rakamı için Nikon, bütün DSLR’ler arasında en düşük olanı iddiasında.

Normal çekim hızı saniyede 7 kare olan D850, opsiyonel olarak sunulan “battery grip” ile saniyede 9 kare hıza çıkıyor. Yine normalde 4K video çekebilen makine 3. parti yazılımla 8K çekim yapabiliyor. Ayrıca 120 fps/1080p kalitede yavaş çekim özelliği mevcut.

Sensör boyutu artmadığı sürece çözünürlüğü artırmak bir yere kadar kaliteli fotoğraf çekmeye izin veriyor. 45 megapiksel için bu konuda ne demek gerekir çok emin değilim. Ama umarım bu çözünürlük artırma işi bir yarışa dönüşüp cep telefonlarınınkine benzemez.

Nikon D850, 3299$ fiyattan ön siparişle satışa sunulmuş durumda. Önümüzdeki ay piyasaya çıkacak makine hakkında ilave bilgi için tıklayınız.
[post_ads]