Tamron, Canon ve Nikon gibi fotoğraf makinelerine uyumlu lensler üreten bir firma. Kalite olarak da markanın kendi orijinal lensinden sonra gelir diyebiliriz.

Tamron yine Canon ve Nikon’a uyumlu yeni bir lens üretmiş: Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD. Lensin en dikkat çeken tarafı 18-400 mm aralığındaki açılarda pozlama yapabilmesi. Normalde 18-200 mm aralığında günlük kullanıma uygun lensler mevcut piyasada. Ama ilk defa 18’den 400mm’ye kadar aralıklarda fotoğraf çekmenize imkân sağlayan bir lensle tanışmış oluyoruz.

Fotoğrafçılık güzel ve bir o kadar da pahalı bir hobi. Normalde sabit odaklı lensler daha kaliteli sonuç verir. Yani 18-400 mm aralığında 2-3 sabit odaklı lensle çok daha kaliteli fotoğraflar çekersiniz. Ama dediğim gibi bu 3 lense bir servet ödemek zorundasınız bu durumda.

Olayın diğer tarafı da pratiklik ve taşınabilirlik. Bu işle uğraşanların bir süre sonra bıktıkları konu lens taşıma işi. Genelde günlük kullanıma uygun bir lens takılır ve çok özel ihtiyaç olmadıkça diğer lensler takılmaz. Yani servet yatırdığınız lensler ayda yılda bir anca kullanılır.

Tamron 18-400mm hem fiyat açısından uygun bir fırsat sunarken hem de bir sürü lens taşımaya gerek duymadan bulunulan ortama uygun açıda fotoğraflar çekmenize imkân sağlamış oluyor.

Servet ödediğiniz “prime” lensler kadar kaliteli fotoğraf çekemeyeceksiniz belki ama gittiğiniz bir gezide hem yanımda sadece makine ve tek lens taşıyayım hem de ihtiyaca uygun fotoğraf çekeyim derseniz şu an için piyasadaki en uygun lens budur diyebiliriz. 18 mm ile geniş açıda bir manzara fotoğrafı çekerken 400 mm ile manzaradaki detaya odaklanarak daha detaylı fotoğraflar çekebilirsiniz.

Lensin satış fiyatı 650$. Hakkında ilave bilgi almak için burayı, lensi sipariş etmek için de burayı tıklayınız.

[post_ads]