O-R3 otonom sürüş özelliğine sahip bir yeni nesil robot polis aracı. O-R3 sahip olduğu 60⁰ HD görüş kameraları, termal görüntü özelliği, lazer tarayıcı, Lidar teknolojisi (Işık ve mesafeyi algılama teknolojisi) ve SLAM teknolojisi (Eş zamanlı olarak yer bildirimi ve haritalama teknolojisi) sayesinde şehir sokaklarında devriye atarak yaklaşık 100 m mesafeye kadar meydana gelen hareketleri algılayabiliyor.

O-R3 devriye atarken olağanüstü bir durum sezerse harekete geçerek hemen arka tarafındaki gizli bölmesinde saklı olan dronunu aktif hale getiriyor ve farklılık sezilen bölgeyi taramaya veya şüpheli kişiyi yakın takibe almaya başlıyor. Tabii bu arada ilgili yerleri mobil uygulamalar vasıtasıyla ikaz ederek gerekli önlemleri alınmasını sağlamayı unutmuyor.

Diğer taraftan O-R3’ü sadece bir polis devriye aracı olarak nitelendirmek doğru olmaz. O-R3 özellikle büyük şirket binalarının, kritik tesislerin vb. gibi yerlerin çevre güvenliğini alma için de mükemmel bir çözüm.

O-R3 Robot Polis Aracı belki bazılarınız tarafından çok etkileyici bulunmayabilir. Ama size şunu hatırlatayım O-R3 gelecekte bizi nasıl bir dünyanın beklediğini gösteren küçük bir ipucu.

Bu arada Dubai polisinin 2020’ya kadar O-R3’ten 100 tane satın almak için ilgili firma ile anlaşmaya vardığını ve 2030’a kadar polis gücünün %25’ini O-R3 Robot Polis Araçlarından oluşturmayı düşündüğünü hatırlatmakta fayda var. O-R3 hakkında detaylı bilgi için tıklayın. O-R3’ün neler yapabileceğini görmek için aşağıdaki videoyu da izlemeden geçmeyin!
[post_ads]