Nimbus (Nimbus e-Car), Eduardo Galvani adlı bir fütürist tasarımcının işlettiği Hemisferio Criativo adlı bir tasarım stüdyosu tarafından efsane VW minibüsten ilham alınarak tasarlanan konsept bir minibüs. Nimbus, VW’den etkilenerek tasarlanmasına rağmen VW’de olmayan birçok özelliğe sahip.

Nimbus’ın 180 beygirlik bir güç üreten hibrit motoru ile beraber eş zamanlı olarak çalışan mikro yanmalı jeneratörü, Nimbus’un lithium-ion bataryasını şarj ederek birçok elektrikli arabadan daha uzun mesafe ve enerji tasarrufu sağlıyor. Diğer taraftan Nimbus’ın güneş enerjisi panelleri ve kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren rejeneratif fren sistemi de Nimbus’un ihtiyaç duyduğu enerjiye katkıda bulunuyor. Ayrıca Nimbus’ın karbon fiber, titanyum ve alüminyum gibi ultra hafif materyallerden yapılması ise enerji tasarrufuna katkı sağlayan diğer etmen (1,3 L/100 km).

Nimbus’da enerji tasarrufu ve menzili artırmak için Energy Saver, Standard Trip, Faster Cruise ve 4WD olmak üzere dört farklı sürüş modu mevcut. 4WD sürüşü modundan anlayacağınız üzere Nimbus off-road koşullar için de uygun bir hibrit araba.

Oto-pilot teknolojisi, eğlence sistemi, ayarlanabilir koltuklar, dört adet USB girişi, Wi-Fi/Bluetooth sistemi, ayarlanabilir hidrolik direksiyon, 7 inç dokunmatik ekran, vitessiz otomatik hız sistemi (Gearless Automatic Velocity System ), rampa çıkış kontrolü (Hill Descent Control), anti hırsızlık sistemi (Anti-Theft System) ve çepeçevre panoramik camlar gibi daha birçok etkileyici özelliğinin bulunduğu Nimbus, aynı anda beş kişiye konforlu bir yolculuk vaat ediyor.

Geleceğin sevimli macera arabası Nimbus E-Car hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Görsellere bir bakın, gerçekten de çok sevimli durmuyor mu?
[post_ads]