Jaguar’ın ödüllü XE spor sedanı baz alınarak üretilen Jaguar XE SV Project 8 İngiliz firma tarafından şimdiye kadar üretilmiş en güçlü otomobil. 8 ileri otomatik transmisyon sisteminin ateşlediği 5 litre hacimli ve 8 silindirli süper şarjlı bir motora sahip olan Jaguar XE SV Project 8 sahip olduğu bu motor sayesinde 592 beygirlik bir güç ortaya çıkarırken 100 km/s hıza sadece 3,3 saniyede çıkabiliyor. Project 8’in maksimum hızı ise saatte 321 km gibi dikkatleri oldukça çeken bir rakam.

Project 8’de etkileyici motor dışında daha birçok dikkat çekici özellik mevcut. Tamamı Jaguar’ın Wawvickshire’de bulunan Özel Araç Operasyonları (Special Vehicle Operations, SOV) merkezinde elle monte edilen ve tamamı hafif alüminyum ve karbon fiberden üretilen çamurluklar, tamponlar, yan etekler, ayarlanabilir kanat ve diğer harici paneller; karbon seramik fren sistemi, geliştirilmiş şoklar, ayarlanabilir yer yüksekliği, arka difüzör, titanyum egzoz sistemi bu harika araçta ilk göze çarpan detaylar.

Tabii araç bir Jaguar olunca iç kısmında aklınıza gelebilecek her türlü lüksü de bulmanız mümkün. LCD paneller, 380 Watt ses sistemi, magnezyum çerçeveli yatabilen ön koltukları iç kısma bakınca hemen görebiliyorsunuz Lüks arka koltukların yerine ise isteğe bağı olarak takla kafesi koydurmak mümkün.

El üretimi olan Jaguar XE SV Project 8’den sadece 300 adet üretilmesi planlanmış ve fiyatı 195.000$’dan başlıyor olacak. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilir ve aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

[post_ads]