Bondic bir plastik yapıştırıcı. Klasik yapıştırıcılardan farkı saymakla bitmez. Sistem yapıştırıcının bulunduğu bir tüp ve bir de UV ışık kaynağından oluşuyor.

Diş hekimine gitmişsinizdir. Dişinize dolgu malzemesi yerleştirilir ve bir süre üzerine ışık tutulur. Ya da ilgi alanınıza giriyorsa 3 boyutlu yazıcıların çalışma prensibini araştırmışsınızdır belki. Orada da “fotopolimer” adı verilen ve UV ışık altında katılaşan polimer malzemeler kullanılır.

Bondic işte diş hekiminde ya da 3D yazıcıdaki sisteme benzer bir olay. Tüp içerisindeki özel formüle edilmiş sıvı malzemeyi istediğiniz yere uyguluyor, şekil veriyor ve üzerine UV ışığını 4 saniye süreyle tutuyorsunuz. Ortaya taş gibi sağlam bir malzeme çıkıyor.

Tamir etmek, plastik dolgu yapmak ya da yapıştırmak istediğiniz alana sıvıyı enjekte edip şeklini veriyorsunuz. Devamında da tek yapacağınız işlem UV ışığı sıvı üzerine tutmak.

Suya temas etme durumunda da aynı sonucu verebilen Bondic ile patlayan plastik borular gibi benzer özellikte çeşitli malzemelerinizi tamir edebilirsiniz.

Bondic bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkmış. İstenilen bağış miktarının üzerine çıkmış çoktan. Önümüzdeki ay satışa sunulacağı belirtilen Bondic’in ön sipariş bedeli 14 Kanada Doları. İlave bilgi almak ve sipariş etmek için tıklayınız.

(Daha önce tanıtımını yaptığımız Bondic'in ilk versiyonu ile ilgili yazımıza ulaşmak için tıklayınız.)
[post_ads]