Chevrolet Camaro Amerikan otomobil tarihinin simge olmuş araçlarından biri olduğu konusunda hem fikir olduğumuza eminim. Timeless Kustoms özel tasarım otomobil atölyesi tarafından yeniden inşa edilen 1969 model Camaro ise yeni haliyle simge olmanın bir adım daha önüne geçmiş diyebiliriz.

Bu 1969 model yaşlı delikanlının motorundan tutundan da süspansiyon sistemine, iç tasarımdan tutun da kaporta boyasına kadar atölyenin detaylı çalışmasının izlerini bulmak mümkün.

Her şeyden önce aracın kaportasının altında çift turbolu ve üzerinde 750 beygir güç üretmesi için ayarlamalar yapılmış bir Chevy LSX motor bulunuyor. Bu motora hayat veren American Powertrain menşeili Tremec geniş oranlı 6 ileri transmisyon sistemi.

Diğer taraftan araca daha estetik ve aerodinamik bir yapı sağlamak için aracın tamponları neredeyse belli olmayacak kadar gövdeye iyice yanaştırılırken damlalık kanalları tıraşlanmış ve arka tarafa bir kanat yerleştirilmiş.

Rahat bir kullanım sağlamak için aracın alt kısmına dağıtıcı ve kaputa havalandırma paneli eklenirken, fren olarak 15.5 inçlik Brembo karbon seramik frenler kullanılmış. Aracın OEM Corvette Z06 ön tekerleklerinde 325’lik, arka tekerleklerinde ise 345’lik lastikler mevcut.

Aracın iç tasarımı ise gerçekten göz alıcı. Tamamı analog göstergeler, özel yapım koltuklar, klasik havalandırma sistemi ve Sparco direksiyon hemen ilk bakışta göze çarpanlar.

Timeless Kustoms Camaro gerçekten bir efsane olmuş diyebilirim. Görsellere bakın ve siz de kararınızı verin.

[post_ads]