Kural falan bırakmayan bir ATV tasarımıyla baş başayız. Rus yapımı olan Sherp ATV “paletsiz tank” desek abartmayacağımız türden bir arazi bükücü.

4x4 ATV’nin tekerlekleri traktör tekerleği ebatlarında ve tırmanışta tutunmayı artırmak için tank paletine benzer şekilde enine dişli olarak tasarlanmış.

1300 kg. ağırlığındaki Sherp 1000 kg’a kadar yük taşıyabiliyor. Üzerinde 2 koltuk ve bir bagaj bölümü bulunuyor. 44 beygir gücündeki motoruyla saatte 40 km. hıza kadar ulaşabiliyor. Yerden yüksekliği 60 cm. olan araç 100 cm. yüksekliğindeki engellerin üzerinden geçebilecek tırmanma kapasitesine sahip.

Sherp ATV’nin en ilginç yanı araca yön vermek için tanklardaki sisteme benzer bir sistemin kullanılıyor olması. Yani 4 tekerlek de sabit, sağa sola dönmüyor. Aracın manevrası tanklardaki gibi bir taraftaki tekerlekler kilitlenerek yapılıyor.

Sherp’in bir diğer özelliği de su üstünde yüzebiliyor olması. Su geçirmez yapıdaki gövdesi sayesinde yüzebilen araç bu şekilde saatte yaklaşık 6 km. hızla yol alabiliyor.

Engel tanımayan Sherp ATV’nin satış fiyatı belirtilmemiş. 

[post_ads]