Elektrikli bisiklet tasarımında gittikçe daha sade ve klasik bisiklet görünümlü modellere doğru yaklaşılıyor. İlk modeller daha çok kural bozan tasarımlarıyla öne çıkarken şimdilerde “dışarıdan bakıldığında elektrikli bisiklet olduğu anlaşılmayan” modeller görüyoruz sıkça. Bu tarz elektrikli bisikletlerin en güzel tarafı da klasik vites, aynakol, dişli, zincir vs. sistemlerin aynen kullanılmaya devam ediyor olması.

Oryx Carbon Elektrikli Bisiklet de bu tarz klasik görünümlü modellerden bir tanesi. Oryx Carbon’da “Mid Drive Motor” denilen sistem kullanılıyor. Bu sistemde çekiş aynakol çarkı takviye edilerek sağlanıyor. Yani motor kadronun altına, pedal dişlisinin olduğu bölgeye yerleştirilmiş. Motor ve batarya o kadar küçük ki bisiklet ancak detaylı incelendiğinde elektrikli bisiklet olduğu anlaşılabiliyor.

Özelliklerinde bakarsak; kadro ile bütünleşik olan batarya 5 saatte şarj oluyor ve bununla tek seferde 60 km’ye kadar yol gidilebiliyor. Maksimum hız ise saatte 32 km.

Hafif karbon fiber malzemeden üretilen bisikletin batarya dâhil ağırlığı 16 kg. Disk frenler, dijital gösterge ekranı gibi özellikleri de mevcut.

Oryx Carbon’un satış fiyatı 4000$. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]