Airbus geçtiğimiz günlerde Paris Hava Fuarında (Paris Air Show) Racer (Airbus Racer Helicopter) adını verdiği geleceğin helikopterini tanıttı. Airbus’ın bundan birkaç yıl önce tanıttığı X3 konseptinin üzerine inşa edilerek ortaya çıkan Racer; ultra hafif yapısı, farklı tasarımı ve çevre dostu özellikleri sayesinde inanılmaz bir hız ve ekonomikliğin yanında süper bir performans vaat ediyor.

Normal helikopterler gibi bir ana pervaneye sahip Racer’da diğer helikopterlerden farklı olarak box-wing denilen kanatlara ve bu kanatlar üzerinde ise ana pervaneye göre dik duran iki adet pervaneye sahip. Helikopter için itici görevi görerek helikopterin hızlanmasını kolaylaştıran bu iki yan pervane ile beraber helikopterin ağırlığını önemli derecede azaltan metal-komposit hibrit yapısı Airbus Racer’ın saatte 400 km hıza ulaşmasını sağlıyor. Normal bir helikopterin saatte ortalama 260 km hıza ulaşabildiğini düşünürseniz bu hızın inanılmaz olduğunun farkına varacaksınızdır.

Airbus Racer helikopterin ana pervanesi ile beraber iki yan pervanesi ise iki adet RTM322 motordan güç alıyor. Helikopterin “eco mode” özelliği sayesinde iki motordan biri uçuş esnasında kapatılabiliyor. Böylece yakıttan tasarruf edildiği gibi helikopterin menzili de uzamış oluyor.

Şimdilik bir konsept olan Airbus Racer Helikopter’in 2019 yılında üretime başlanması ve 2020 yılında ise ilk uçuşuna çıkması bekleniyor. Geleceğin helikopteri hakkında ilave bilgi için tıklayın ve aşağıdaki videosuna da bir göz atın.

[post_ads]