Termal kameraları az çok biliyorsunuzdur. Askerliğini yapanlar kullanmış da olabilir. Daha çok güvenlik alanında kullanılan termal görüntüleme teknolojisi kamera sensörünün ısıya duyarlı olması ve görüntülediği bölgedeki ısı farklarını göstermesi sistemine dayanır. Günümüzde de oldukça pahalı bir teknolojidir.

Flir One Pro cep telefonunuzu termal kamera olarak kullanmanıza imkân veren bir harici termal kamera. Telefonunuza takılan kameranın algıladığı görüntüyü telefonunuzun ekranından izleyebiliyorsunuz. Cihaz ayrıca akıllı saat uygulamaları ile de uyumlu.

Flir One Pro ne işimize yarayabilir? Ev tamirat/tadilat/bakım işleriyle meşgul olanlar için ya da kendi evindeki işleri halleden becerikli aile babaları için faydalı olabilecek bir cihaz. Mesela elektrik sorununu araştırırken elektrik panosuna Flir One Pro ile baktığınızda ısınmış olan kabloyu anında tespit edebilirsiniz. Ya da su tesisatını kontrol ederken sızıntıyı, boru çatlağını falan görebilirsiniz. Evin ısı yalıtımı konusuna kafa yorarken hangi duvar ne kadar sıcak/soğuk, ev nerelerden daha çok soğuk alıyor gibi sorulara teknolojik bir cevap bulabilirsiniz.

Bunların haricinde de eğlenceli bir oyuncak olarak çocuklarınızla güzel anlar geçirebilir, sevdiklerinizin termal görüntülerini kaydedebilirsiniz.

Flir One Pro’nun satış fiyatı 399$. Fakat şu an ön-sipariş verebileceğinizi hatırlatalım. İlave bilgi almak ve sipariş etmek için tıklayınız.

Daha önce yine akıllı telefonunuza bağlayarak kullanabildiğiniz SEEK'i incelemek için buraya tıklayın.

[post_ads]