“İnsansız” teknolojilerde dur durak yok. Her geçen gün yeni bir insansız teknolojiyle, yeni bir kullanım alanıyla karşılaşıyoruz.

İnsansız kargo dağıtım araçları çok yeni bir haber değil aslında. Drone’ların bu maksatlı kullanımı çokça haber yapılmıştı. Şimdi de de yeni bir insansız kargo dağıtım aracı ile tanışalım; İngiltere merkezli teknoloji enstitüsü “Academy of Robotics” tarafından geliştirilen Kar-Go isimli insansız kargo dağıtım aracı.

Kar-Go gelişmiş robotiklerin ve şoförsüz araç teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanılarak tasarlanmış. Tasarımında NASA’nın uzay araçlarından da etkilenilen Kar-Go caddeler, dar sokaklar, işaretsiz yollarda ilerleyecek şekilde; üzerinde yol durumunu algılayan ve aracı kargonun teslime edileceği adrese kadar yönlendiren sensörlerle donatılmış.

Aracın bir diğer özelliği de elektrikli olması. Böylece bir yandan daha gürültüsüz ve çevreci bir araca sahip olunurken diğer yandan da insansız teknolojilerin geliştirilmesinin ana sebeplerinden bir olan “maliyetleri en aza indirme” olayı da gerçekleşmiş oluyor.

Kar-Go içerinde birden fazla paket için yeterli alan mevcut. Bunların istenilen adrese gelindiğinde seçilip, teslim edilmesi komplike bir paket yönetim programı ile hayata geçirilmiş.

Kar-Go’nun ilk prototipinin 14 Haziran’da İngiltere’nin kamuya açık yollarında deneme sürüşüne çıkacağı belirtiliyor. İngiltere hükümeti tarafından da desteklenen projenin yıl sonuna doğru aktif olarak kullanılmaya başlanacağı ve ilk teslimatları yapacağı belirtiliyor.

İlave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]