NEYK dünyanın en lüks denizaltısı. Hollanda firması Ocean Submarine tarafından tasarlanan konsept bir denizaltı. Firma 8 yıl boyunca Rolls Royce, MTU ve Bosch gibi firmalarla bu lüks deniz aracını geliştirmek için işbirliği yapmış. Neticesinde böyle bir konsept ürünün tasarım fotoğrafları ortay çıkmış.

Dış görünüşüyle lüks bir özel uçağı andıran NEYK iç tasarımıyla da aslında bundan farklı değil. Lüks bir özel uçağın denizin altında hareket eden modeli desek yanlış tanımlamış olmayız.

12 knot hızda ilerleyebilen NEYK, 500 feet (150 m) derinliğe kadar inebiliyor. Araç, 2’si mürettebat ve 10’u yolcu olmak üzere toplam 12 kişiyi taşıma kapasitesine sahip. İçerisinde oturma alanlarına ilaveten bir bar, bir mutfak ile iki yolcunun oturup öndeki manzarayı geniş bir camdan izleyebileceği bir özel tasarım izleme alanı bulunuyor.

Lüks bir denizaltı ile gezinti yapmak ticari amaçlı uzay yolculuklarının planlandığı bir dönemde aslında geç kalmış bir girişim olsa da proje hayata geçtiğinde beklenen ilgiyi karşılar diye düşünüyorum.

Önümüzdeki yıl tam ölçekli bir prototipinin üretilip deneme dalışı yapacağı belirtilen NEYK hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]