Tesla T1 Konsept Yarış Arabası (Tesla T1 Concept) 5 IED Barcelona öğrencisinin 2030 yılında Le Mans yarışında ne tür yarış arabalarının kullanılabileceğini hayal ederek tasarladığı bir konsept elektrikli yarış arabası.

Gorlov Vertical Rüzgar Türbini temel alınarak tasarlanan Tesla T1’in her bir tekerleğinde birbirinden bağımsız dört rüzgar türbini bulunuyor. Bu türbinler rüzgârı içine çekerek borular vasıtasıyla aracın arka bölümünde bulunan ana rüzgâr türbinine iletiyor. Tesla T1’in git gide hızlanması ile beraber tekerleklerdeki türbinler daha çok rüzgâr depolanmasını sağlayarak ana türbinin 1.000 kW’lık bir güç üretmesini sağlıyor. Bu da 1.340 beygirlik devasa bir rakam demek.

Sadece 900 kg olması tasarlanan T1’in ön ve arka dingillerinin birbirinden bağımsız olarak hareket etmesi ise dingiller arası mesafeyi azaltarak Tesla T1’in çevikliğinin artmasına imkân veriyor.   


Şu an için sadece bir konsept olan Tesla T1 belki 2030’dan önce belki 2030’dan sonra üretilecek veya hiçbir zaman gerçek olmayacak. Ama T1’in hayal gücümüze büyük katkıda bulunarak geleceğin otomobilinin ne olacağı hakkında bize ipuçları verdiği kesin. İpuçlarını yakalamak için Tesla T1’in aşağıdaki görsellerine bakmadan geçmeyin derim!