Infinity House yani sonsuzluk evi Mimar Vladimir Konavalov’un Norveç’in kuzeyinde ıssız bir bölgede hayata geçirdiği bir ev projesi.

Norveç’in kuzeyi, turistik ama kalabalık güneyine nazaran daha sakin bir yer. Doğanın zorlu şartlarını ve yalnızlığı tercih edenler için tercih edilesi bir bölge. Infinity House da bu özel amaç için tasarlanmış; yerleşim yerlerine uzak bir alanda, kuzeyin panoramik dağ görüntülerine Norveç Denizi manzarasının eşlik ettiği bir bölgeye.

Infinity House’un büyük beton bir kütle şeklindeki görüntüsü kayalık alanın ortasında yükselmiş. Beton, etrafındaki kayalarla uyum açısından fazlasıyla doğal bir görüntüye kavuşmuş. Pencereler muhteşem manzaranın avantajlarından yararlanacak şekilde olabildiğince büyük tasarlanmış ve dış ile iç arasındaki sınırı neredeyse kaldırmış.

Bina üç ana ögeden oluşuyor; dış beton üstyapı, çatıyı kaplayan sonsuzluk havuzu ve banyo ile yukarıya çıkan merdivenden oluşan bölüm. Evin içi oturma odası, mutfak ve yatak odasının bulunduğu büyük bir açık alan olarak tasarlanmış.

İç mekânda dışarıdaki kuzey ışıklarının renk cümbüşünün önüne geçmemesi için özellikle siyah ve beyaz ağırlıklı renkler tercih edilmiş.

Evin en etkileyici tarafı bence çatıyı kaplayan sonsuzluk havuzu. 21 metre uzunluğundaki havuz tasarımıyla sonsuzluk hissi uyandırıyor.

Fotoğraflara baktıktan sonra bende bir an oraya gitme hissi oluştu. Sonra birden kendime geldim ve dedim ki; "Otur, oturduğun yerde önümüz Ramazan, Norveç’in kuzeyinde akşam ezanı geç okunur!"

[post_ads]






[post_ads_2]