Doğanın bir parçası olmak ve yalnız yaşamak için yaratılmış canlılarız. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Hatta yalnızlık felsefem bile var. Buna göre; “tek başımıza ve çırılçıplak olarak geldiğimiz hayattan yine tek başımıza ve çırılçıplak olarak ayrılacağız”. Yani demek istediğim normal olan yalnızlıktır, buna alışmalıyız. (Çırılçıplak kısmına çok takılmayın.)

Doğa da işin diğer felsefik tarafı. Doğa için varız, ya da doğa bizim için var. Yani neticede doğadan ayrı olamayız. Beton yığınları içinde, plazalarda, alışveriş merkezlerinde, lüks otellerde falan geçen bir hayata üzülürüm şahsen. Çok şey kaçırmıştır.

Bu kadar laf salatasından sonra konuya geçelim. Muji Hut bir kulübe konsepti. “Yalnızlık” ve “doğanın istenilen yerinde güzel zaman geçirebilme” mantığıyla tasarlanmış. Toplam alanı yaklaşık 12 metrekare. Tek başına kalmaya müsait ama 1-2 kişilik misafir de ağırlanabilir.

Kolayca kurulup sökülebilen sistemi sayesinde istediğiniz yere taşıtma imkânı mevcut. Bir süre güneşin doğuşunu izlediğiniz bir dağ başından sonra bir süre de deniz kıyısında güneşin batışını izlemek gibi bir ayrıcalığa sahip olabilirsiniz.

Japonya’da önümüzdeki sonbaharda hayata geçecek Muji Hut konsept kulübe projesinin yaklaşık bedeli 43000$.

Yani hem sadece Japonya’da olacak hem de 43000$ fiyatı olacak, bize ne şimdi bundan demeyin. Bir gün bizde de olur umuduyla. Ufkumuzun alıcılarını açık tutalım.

İlave bilgi için tıklayınız.