DSLR makineler kaliteli fotoğraf çekseler de outdoor işlerinde kompakt fotoğraf makineleri küçük olmaları sebebiyle daha çok tercih edilmek durumundalar. Tabi outdoor denilince sadece küçük olması, taşıma kolaylığı gibi özellikler yeterli olmuyor.

Olympus’un yeni kompakt makinesi Tough TG 5 oudoor için üretilmiş efsane olabilecek bir ürün. Lafı çok dallandırmadan özelliklerine geçeyim.

12 MP fotoğraf ve 4K video çekebiliyor. Saniyede 20 kare fotoğraf çekebiliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Hareketli anlarda net kareler yakalamak demek. RAW formatta fotoğraf çekebiliyor. Bu da çektiğiniz fotoğraflar üzerinde profesyonel dokunuşlar yapabileceğiniz anlamına geliyor. “Action Track Sensor” ile çektiğiniz fotoğrafların GPS verisi türünde bilgilerini kaydediyor. Wi-Fi özelliği ile akıllı telefonunuza bağlanıp senkronize olabiliyor. “Microscope Mode” modu makro çekimlerde fazlaca büyütme ve yakınlaşmaya imkân verdiği anlamına geliyor. Böceğin antenleri türünde fotoğraflar çekmek mümkün yani. 15m’ye kadar su geçirmezlik, 2.1 metreye kadar “shockproof” yani düşüşlerde darbe koruma, 100 kg’a kadar “crushproof” yani kırılmama, -10 dereceye kadar çalışma, toz geçirmeme gibi tamamen outdoor etkinliklerine yönelik olarak geliştirilmiş özellikleri mevcut.

450$ fiyatla satılan Olympus Tough TG 5’i sipariş etmek için tıklayınız.

[post_ads]

















[post_ads_2]