Uzun süre 707 beygirlik güce sahip Dodge Challenger SRT Hellcat’in büyük motorlu ve performansı yüksek Amerikan arabaları içerisindeki tahtından edilemeyeceği düşünülüyordu. Ama bu düşünceye kapılanlar yanıldı. İşte karşınızda dünyanın en hızlı seri üretim arabası, Dodge Challenger SRT Demon!

Aşağıdaki görselleri görünce Dodge Challenger SRT Demon’un bir sana eseri niteliğinde olduğunu ilk bakışta anlayacağınıza eminim. Biz en iyisi sizin göremediğiniz Demon’un kaportasının altına bakalım.

Dodge Challenger SRT Demon’un kaportasının altında selefi Hellcat gibi yine 6.2 Litre hacimli sekiz silindirli Hemi Motor bulunuyor. Ama bu sefer SRT Demon’un motorunu daha güçlü bir hale getirmek için daha güçlü bir supercharger ve ekstra donanım kullanılmış. Bu sayede SRT Demon selefinden yaklaşık 133 beygirlik daha fazla güç üretiyor. Yani bu toplamda 840 beygirlik güç demek. Sadece 2.3 saniyede 100 km/s hıza çıkabilme ise SRT Demon’un diğer olağanüstü parametresi. Şöyle ki araç dururken gazı köklediğinizde ön tekerler yaklaşık bir metre havada giderek süper bir gösteri yapabilirsiniz.

Sadece 3.300 tane üretilmesi beklenen Dodge Challenger SRT Demon hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu hayranlıkla izleyebilirsiniz.