Son dönemin gözdesi durumunda olan aynasız kompakt makineler konusunda Sony’nin diğer markaların 1 adım önünde gittiğini söylesek yanılmayız diye düşünüyorum. Sony’nin en yeni aynasız kompakt’ı da bu durumu kanıtlar nitelikte.

Sony A9 şimdilik dünyadaki en hızlı Full-Frame aynasız makine. Hızlı fotoğraf makinesi nasıl olur peki? Tabiki de en seri şekilde fotoğraf çekerek. Yani saniyedeki çekim sayısından bahsediyorum. Sony A9 için bu rakam 20! Yanlış duymadınız evet saniyede 20 fotoğraf çekebiliyor.

Diğer özelliklerini tek tek saymak yerine öne çıkan taraflarına bir göz atalım.

24.2 megapiksel çözünürlükteki sensörü tam kare boyutunda. Yani full-frame. Sony A9’un shutter hızı 1/32000’e kadar ayarlanabiliyor. Normal ISO değeri 51200 iken, genişletilmiş ISO değeri ise 204800!

4K/30fps kalite ve hızda video çekilebiliyor. Elinizin altında böylesine kaliteli fotoğraf ve video çeken küçük bir alet olması güzel bir duygu olmalı.

Makinede 693 AF netleme noktası bulunuyor. Bu kadar netleme noktasına ne gerek var demenin alemi yok. Profesyoneller için muhteşem bir özellik.

Çift SD kart girişi de yine faydalı bir özellik. 4K video çekmek isteyenler iki tane yüksek kapasiteli kart takıp saatlerce çekim yapabilirler. Yani şu aletle dizi çekimi yapılır desem abartmış olmam.

Aynasız kokpaktların en üzücü tarafları aynadan yansıyan canlı ve net görüntünün izlenemiyor olmasıdır sanırım. Sony A9’a koyduğu vizörün çözünürlüğünü yüksek tutarak aynasızlardaki bu eksikliği bir oranda gidermiş diyebiliriz.

ABD satış fiyatı 4500$ olarak açıklana Sony A9’un Türkiye fiyatının 20 bin liranın üzerinde olacağını tahmin ediyorum.

Pahalı bir makine fakat profesyonellerin sahip olmak isteyeceği kadar da kaliteli ve işlevsel. Amatör zenginler de alabilir tabi.

İlave bilgi için tıklayınız.