Ağaç evler son dönemde giderek popülerleşiyor ya da en azından daha fazla ilgi çekiyor diyebiliriz. Şimdilerde Animal Planet kanalında yayınlanan “Ağaç Evi Ustaları” belgeselinin sıkı bir takipçisi olarak bir orman köyünde falan yaşasaydım kendime bunlardan bir tane yapardım kesin.

Belgeselden gördüğüm kadarıyla ev inşa edilirken genelde büyük ve uygun bir ağacın taşıma kabiliyetinden faydalanılarak yani ağacı ana taşıyıcı kolon ya da kolonlardan bir tanesi gibi kullanarak çeşitli yüksekliklere evler inşa ediliyor.

“Tree Snake Houses” da özünde bir ağaç ev projesi olsa da aslında bir orman evi diyebiliriz. Yani klasik bir ağaç evden biraz daha farklı bir proje.

Proje, Portekiz’in kuzeyinde Bornes de Aguiar isimli küçük bir kasabada orman içerisinde yılan başı şeklinde tasarlanarak inşa edilmiş ağaç evlerden oluşuyor. Klasik yükseğe doğru giden ortogonal inşa mantığının yerine, orman içerisindeki kot farkından faydalanarak gerekli yüksekliğe ulaşılmış yatay bir inşa mantığı izlenmiş. Uzaktan bakıldığında ormanın içerisine doğru kafasını uzatmış bir yılanı andıran evlerin üstten ve yanlardan güneş alması için konan büyük pencereleri de yılanın gözlerini simgeleyen bir şekilde tasarlanmış.

Pedras Salgadas Spa & Nature Park adı altına otel olarak hizmet veren firmanın Tree Snake Houses haricinde yine orman içerisinde farklı ev seçenekleri de mevcut.

Tree Snake Houses Projesi ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Otelden yer ayırtmak için de buraya tıklayınız