Volkswagen 2007 yılında alçak tavanlı geniş bir coupe üretmenin uygun olacağını düşünmüştü ve ortaya hepimizin gayet iyi bildiği Passat CC ortaya çıkmıştı. Volkswagen’in “spor sedan” olarak adlandırdığı Passat CC’den büyük beklentileri olmasına rağmen (Birçoğumuz çok sevsek de) satış rakamları Volkswagen’in beklentilerin altında kaldı ve özellikle performans yönünden eleştirildi. Artık değişim vaktinin geldiğini anlayan Volkswagen yönetimi CC’nin üretimine son verdiğini ve bu segmentte yeni bir modelle karşımıza çıkacağını açıklamıştı. Volkswagen adının Volkswagen Arteon olacağını duyurduğu bu yeni modelini geçenlerde Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Volkswagen’in popüler Golf ve Atlas modellerinde kullandığı MQB platformu (The Modular Transverse Matrix) üzerine inşa edilen Volkswagen Arteon daha fazla dingil mesafesi ile daha ferah bir yaşam alanına sahip. Özellikle arka bölüm genişliği ile dikkat çekiyor. Volkswagen’den edinilen bilgiye göre Arteon, sınıfındaki en iyi diz mesafesine sahip.

Aracın iç kısmına detaylı baktığımızda: 9,2 veya 6,5 inçlik seçeneklerle sunulan jest kontrollü Discover Pro Bilgi Eğlence Sistemi (Discover Pro Infotainment System), lüks iç aydınlatmalar, ısıtmalı ön koltuklar, Headup Ekran (Headup Display), Aktif Bilgi Ekranı (Active Info Display) Arteon’un gösterişine daha fazla gösteriş katıyor. LED farlar, Acil Yardım Asistanı (Emergency Assist), Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (Adaptive Cruise Control) ise Arteon’da göze batan başlıca diğer önemli özellikler.

Klasik spor bir arabanının genişlik lüksüyle buluştuğu nokta olan Volkswagen Arteon, güçleri 190 HP ve 280 HP arasında değişen 6 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Volkswagen Arteon’un satış fiyatı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. Aşağıdaki görsellere de bakmadan geçmeyin. Arteon hakkında fikir sahibi olmanızda gayet faydalı olacaktır.