Lechal, Navigasyon ve Performans Takip Özellikli Cihazını (The Lechal Smart Navigation And Fitness Tracking Device) ve Lechal tarafından üretilen bu cihaza özel tabanlık ile ayakkabı tokalarını tanıttı (Cihazın kullanımı için bu ikisinden birini almak zorundasınız). Her türlü ayakkabıda kullanılabilen bu tabanlık ve tokalar cihazla beraber GPS işlevleri dışında harcadığınız kalori, attığınız adım, kat edilen mesafe gibi verileri gösteren bir performans takip işlevlerini yerine getiriyor. Üstelik bu verilere bakarken yanınızda akıllı telefonunuzu bulundurmak zorunda değilsiniz, yani eller tamamen serbest. Bu da Lechal’ın piyasada bu kadar akıllı saat, akıllı telefon varken niye böyle bir şey üretmeye başladığını açıklıyor. Herhangi bir aktivitedeyken, özellikle koşarken, kolunuza veya cep telefonunuza bakmak, çoğu kişi için rahatsız edici bir durumdur. Bu tabanlık ve tokalar ile elleriniz serbest ve yine aynı sonucu alıyorsunuz.

Dikdörtgen şeklinde bir batarya görüntüsü olan bu cihaz Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özellikli. Bu sayede başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar en mükemmel yolu bularak mesafeyi hesaplayıp rotayı hafızasına atıyor ve rota dışına sapmanız durumunda sizi uyararak doğru yolda ilerlemeniz sağlıyor. Böylece, hafızaya atma özelliği sayesinde internet ve telefon bağlantısının olmadığı yerlerde dahi kaybolurum diye bir derdiniz olmayacak.

USB port kullanarak şarj edebildiğiniz bu cihaz tam şarjlı iken 15 günlük bir kullanım ömrüne sahip. Hemen hemen her gün şarj etmek zorunda kalınan akıllı saatler ve buna benzer cihazları düşününce Lechal’ın navigasyon ve performans takip özellikli bu cihazının daha güzel bir seçenek olduğu kesin. Ayrıca, cihazı akıllı telefonuna indirilebilen sağlık uygulamaları ile senkronize ederek de kullanılabiliyor. Bu cihazda şimdilik kalp atış hızı sensörünün bulunmaması ise bu cihazın dezavantajı.

Ayakkabıları akıllı ayakkabılara dönüştüren Lechal’ın Navigasyon ve Performans Takip Özellikli bu cihazını, tokaları ve farklı boyutlarda ve renklerde ayakkabı tabanlıklarını Amazon’dan toplam 150$’lık bir fiyatla satın alabilirsiniz. Satın almak için tıklayın. Detaylı bilgi almak isterseniz de ürünün web sitesini ziyaret edebilirsiniz.