Rahat spor ayakkabılarıyla bildiğimiz New Balance bu sefer mesafe sporcuları özellikle de koşucular için geliştirdiği ilk akıllı saatiyle karşımızda. New Balance’ın RunIQ ismini verdiği Android Wear 2.0 işletim sistemi tabanlı bu akıllı saatinde Intel’in, Google’ın ve Strava’nın işbirliği söz konusu.

50m’ye kadar su geçirmez olan RunIQ’da göze batan ilk özellikler silikon elastik kayışlar ve 1.39 inçlik dokunmatik Amoled ekran. Intel’in Z34XX işlemcisi bulunan RunIQ’da ayrıca 512MB RAM ve 4GB’lık dâhili hafıza var.

RunIQ’nun dâhili GPS/GLONASS özelliği kullanıcılarına rota takibi yapmayı sağlamakla birlikte tempo, kat edilen mesafe, hız gibi verileri ölçmeye imkan verirken, Strava uygulaması ise anlık olarak Strava topluğundaki diğer koşucularla antrenmanları paylaşmaya olanak sağlıyor. Ayrıca RunIQ Wi-Fi veya Bluetooth ile akıllı telefona bağlandığı zaman, kullanıcılar telefona gelen uyarıları görüp cevaplayabilecek ve Google Play’den müzik dinleyebilecek. Amoled ekranda anlık olarak kalp atış hızını görme özelliği ise RunIQ’da göze batan diğer ayrıntı.

Lityum-Ion pille çalışan RunIQ akıllı saat modundayken 24 saatlik, GPS ve Kalp Atış Sensörü birlikte açık olduğunda ise yaklaşık 5 saatlik bir kullanım süresine sahip.

Koşucuların bütün ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek özellikleri bulunduran, aynı zamanda Bluetooth özellikli kulaklıklarla da uyumlu olan New Balance’ın Akıllı Saati RunIQ’nun Şubat ayında 300$’lık bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor. RunIQ hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. Videosunu da bakmadan geçmeyin.