Bisikletçiler kilit alırken muhtemelen bazı ikilemlerde kalıyorlardır; sağlam ama ağır bir kilit almak ya da daha hafif ama çok da sağlam olmayan bir kilit almak. Ellipse Akıllı Bisiklet Kilidi bir defa bu ikilemin, değişkenlerinin ortasında bir sağlamlık ve ağırlık dengesine sahip bir ürün. Bu bir ek bilgiydi. Akıllı sıfatı nereden geliyor ona geçelim.

Akıllı telefonları yanımızdan ayırmadığımız bir çağda anahtar taşımak da nerden çıktı dediğinizi duyar gibiyim. Muhtemelen demediniz ama bundan sonra deme ihtimaliniz var. Ellipse Akıllı Bisiklet Kilidinin bir anahtar deliği yok. Dolayısıyla bir anahtarı da yok. Akıllı Kilidi telefonunuza yüklediğiniz uygulamasıyla açıp kapatıyorsunuz.

Uygulama sadece kilidi açma kapama fonksiyonu için yapılmış değil. Aynı uygulama sayesinde Akıllı Kilit bir hırsız alarmı olarak da kullanılabiliyor. Şöyle ki; bisikletinizi kilitlediğiniz Ellipse, dışarıdan fiziki müdahale ile zorlanmaya başladığı anda cep telefonunuza uyarı gönderiyor, böylece bisikletinizin çalındığından ya da böyle bir girişimde bulunulduğundan anında haberiniz oluyor.

Uygulamanın şifresini partnerinizle paylaşıp onun da kilitli bisikletinizi kullanmasına olanak sağlayabilirsiniz. Ayrıca aynı uygulamayı yükleyen arkadaşınızın sizin bisikletinizin nerede olduğunu harita üzerinde görebilmesi gibi muhteşem bir özelliği daha var. Bu sayede bisiklet tayfanızla kolayca buluşabilir ya da nereye park ettiğinizi unuttuğunuz bisikletinizi kolayca bulabilirsiniz.

Peki, korsan bir uygulamayla kilidi açabilmek mümkün mü? Kilidi yaratanlar banka uygulamaları ile aynı güvenlik seviyesinde bir uygulamaya sahip olduğunu iddia ediyorlar.

Bu kadar özellik anlattık ama teknolojik devrim henüz tamamlanmış değil. Her gün cep telefonunu şarj etmekten dolayı zaten bezmiş insanlar bir de bisiklet kilidini mi şarj edecek? Tabi ki de hayır. Bütün bu anlattığımız özelliklerini üzerindeki küçük panellerden ürettiği güneş enerjisi sayesinde yapıyor. 1 saatlik şarj ile 1 hafta boyunca gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

200$’a satılan Akıllı Kiliti satın almak veya detaylı bilgi için tıklayınız. Videosunu da mutlaka izleyiniz.