Vue dünyanın ilk akıllı günlük kullanım gözlüğü. Şerefsizim aklıma gelmişti dediğinizi biliyorum. Şimdi bakalım, nedir bu Vue?

Vue'nun bütünleşik teknolojisi bir çok özellik taşıyor. Bunlar:

1. Müzik dinleme
2. Koşu takibi
3. Arama
4. Beni bul
5. Hareket kontrol
6. Navigasyon
7. Saati söyle
8. Kulaklıksız ses iletimi
9. Kablosuz şarj
10. Tespit edilme
11. 7 gün giden şarj
12. Numaralı gözlük

Vue bunların hepsini yapabilen bir gözlük. Lensler siparişle değiştirilebilir, yani numaralı ve güneş gözlüğü lensi de kullanabiliyorsunuz. Başka bir avantajı ise çeşitli seçenekleri olması, yani her tarza uygun bir Vue mevcut. Vue'nun ses iletimi kemik üzerinden gerçekleşen bir iletim. Yani kulak pedlerine gerek yok. Sadece dokunarak  aramalara cevap verebilir veya arama yapabilirsiniz.

Vue'nun 2 kişilik bir yaratıcı ekibi var: Tiantian Zhang-Aaron Rowley. Yaratıcıları, Vue'nun özellikle sıradan gözlükler gibi olmasına dikkat etmişler. Bu yüzden göze batan bir teknoloji yok. Sadece 28 gram. Bütün akıllı özellikler gizli. İşte bu noktada Google Glass'tan ayrıldığını söyleyebiliriz. Mesaj veya email geldiğinde, sizin isteğinize göre LED ışıkla bildirim alabilirsiniz, ve bu diğer insanlar tarafından anlaşılmaz. Vue kablosuz şarj olabiliyor, şarj olması için kabına koymanız yeterli. Vue'nun uygulaması sayesinde kendi istekleriniz doğrultusunda özellikleriniz değiştirebilirsiniz.

Vue için Kickstarter'da kısa süre içerisinde tam 2,215,583 dolar toplandı. Ön-sipariş fiyatı 189 dolar, piyasaya çıktığında ise 269 dolar olacak. Ön-sipariş için tıklayın.

Daha iyi bir fikir için lütfen görselleri inceleyin ve videoyu izleyin.