Daha önceki bir yazımda droneların hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptığından ve günlük hayatın her anında kullanım alanı bulmaya başladığından bahsetmiştim. Sunflower laboratuvarları droneların bu popülaritesinden ve kullanışlığından ilham almış olacak ki ev güvenliğine yeni bir boyut kazandıran Sunflower Drone’lu Ev Güvenliği Sistemi (Sunflower Drone Home Security System)’ni geliştirmiş.

Güneş enerjisi ile çalışan Akıllı Lambalar (Smart Lights) ve yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip dronedan oluşan Sunflower Drone’lu Ev Güvenliği Sistemi geleneksel pasif güvenlik sistemlerinin aksine aktif bir koruma sağlıyor. Sistemin çalışma şekli ise şöyle. Evinizin etrafına yerleştireceğiniz güneş enerjisi ile çalışan akıllı lambalar bünyelerinde bulunan 360⁰ duyarlıklı sensörler sayesinde, olağan dışı hareket ve ses olursa anında telefon veya tabletinize indirdiğiniz uygulama vasıtasıyla sizi uyarıyor. Dikkate alınacak bir durum olmadığına kanaat getirirseniz uyarıyı sonlandırıyorsunuz. Fakat şüpheli bir durum olduğunu düşünürseniz gece görüş özelliğine sahip dronenunuzu hareket veya sesin geldiğini yöne doğru yönlendirip gerçek zamanlı olarak ilgili yeri izleyebiliyorsunuz. Yani bu sistem sayesinde her şey kontrolünüz altında, endişelenmeye gerek yok. Eğer ki tehlikeli bir şey varsa drone üzerinde bulunan 12,7’lik uçaksavarla hedefinize ateş edebilir ve anında imha edebilirsiniz. (Şaka şaka! Tabii ki öyle bir şey yok). Şimdilik sadece polisi çağırmak gibi bir seçeneğiniz var.

2017’de piyasaya çıkması beklenen ve fiyatının ne kadar olacağı hakkında henüz açıklama yapılmayan Sunflower Drone’lu Ev Güvenliği Sistemi hakkında detaylı bilgi almak için web sitesine ve aşağıdaki videosuna bir göz atabilirsiniz.