Festivalciler! Bir müzik festivaline gittiniz, sabahlara kadar şarkı söyleyip dans ettiniz ve sabah olduğunda ise bir sonraki akşama enerji toplamak için çadırınıza gidip uyuyacaksınız. Sizce rahat bir şekilde uyuyabilecek misiniz? Şöyle doya doya kesintisiz bir uyku diyorum, mümkün mü? Sanırım bu sorunun cevabını herkes biliyor, kocaman bir HAYIR!

Standart çadırlar, gün içinde çadıra vuran bütün güneş ışınlarını emer ve çadırın içi bir fırından farksız olur. Sonuç sırılsıklam, ter içinde pişmiş bir durumdasınız ve üstüne üstlük hala yorgunsunuz ve bir sonraki konser, uzun yürüyüş, bisiklet parkuru veya tur sizi bekliyor. İşte bu durumdan sıkılmış birkaç girişimci arkadaş bir çözüm bulmak için yola koyulmuş ve No Bake Tent’i tasarlamışlar.

No Bake Tent direk güneş ışığına maruz kalındığında bile, size rahat bir uyku çektirebilmek için uzay teknolojisi kullanılarak yapılmış bir çadır. Çadırın dış katmanı çadıra vuran kızılötesi ve görünür güneş ışınlarının %90’lık kısmını yansıtıyor. İç katman ise ısının içeride kalmasını engelleyen özel bir maddeden yapılmış. Ayrıca, çadırın üst kısmına konulan hava delikleri ile de içerideki ısının dışarıya kolayca atılması düşünülmüş. Tabii girişimcilerimiz çadırı tasarlarken sadece serin olsun diye düşünmemişler. Çadırın dış katmanı ve fermuarları en kötü hava koşullarına dayanacak şekilde yapılmış.

Çadırda ayrıca hayatınız kolaylaştıracak birçok aksesuar da var. Çadırın tepesine konulan güneş panelleri sayesinde bütün elektronik cihazlarını şarj edebilecek ve içeride bulunan ceplerle etrafa saçılan malzemelere artık bir son vereceksiniz.

Çadır hakkında anlatabileceğim en son ve en güzel özelliklerden biri ise içerisinde 6 yetişkinin uyuyabilmesini sağlayacak şekilde ferah olması. Boyunuz 2m’den uzun değilse de çadırın içinde rahatlıkla ayakta durabilirsiniz. Çadır toplandığında ise bütün aksesuarları ile beraber sadece 13,5 kg. Bu kadar özelliğe rağmen gayet makul bir ağırlığa sahip.

Sonuç olarak, bu çadırla 5 arkadaşınızı yanınıza alarak-biraz iddialı olacak ama-Sahra çölündeki bir festivale dahi katılabilirsiniz. Çadırın ön sipariş fiyatı $469 ve tahmini dağıtım zamanı önümüzdeki yılın Mart ayı. Ön sipariş için burayı tıklayın ve çadır hakkında detaylı bilgi veren tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.