Nintendo en çok beklenen yeni oyun konsolu Nintendo Switch'i duyurdu. O kadar çok fonksiyonu var ki nereden başlasam bilemiyorum. Daha önce bu kadar değişik oyun oynama şekli ve stili sunabilen bir konsol piyasaya sürülmedi. Evinizde televizyonunuza bağlayarak, beraberinde gelen tabletini elinize alarak, veya tableti önünüze koyup oyun kollarını kullanarak gibi gibi gibi bir dünya alternatif. Siz yeter ki ben oyun oynamak istiyorum deyin. Gerisi inanın çok kolay. 

Kısaca özetleyelim. Öncelikle tabletinizi yuvasına oturtun ve kollarını elinize alarak TV bağlantısını yapın. Kocaman ekranınızda oyununuzu oynarken dışarıya mı çıkmanız gerekti? Tableti yuvasından çıkarın, oyun kollarını tablete monte edin ve kaldığınız yerden devam. Parka gittiniz, Tabletin arkasındaki ayakçık ile tabletinizi önünüze koyun, kolları çıkarın ve yine oynamaya devam. Siz oynarken arkadaşını geldi, canı sıkılmasın yazık, oyun kolunuzu ikiye bölün ve küçük iki adet oyun kolunuzdan birini arkadaşınıza verin. Vurun multiplayer'ın gözüne gözüne.

Nintendo Switch ile gelen tabletin çözünürlüğü gayet iyi, oyunlarınızın grafiklerini aktarırken sizi üzmez yani. 2017 Mart ayında dünya genelinde piyasaya çıkacak olan Nintendo Switch oyun severleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Tanıtım videosunu izlediğinizde bana hak vereceksiniz.