Eğer sizde dünyanın farklı noktalarında kayak yapıyorsanız sizi alışılmışın dışına çıkartıyorum. Japonya`nın kuzey adalarından birinde bulunan Hokkaido`ya hoşgeldiniz... Hokkaido`yı dünyanın ünlü diğer kayak merkezlerinden ayıran özelliği, daima puslu bir havasının olması. Bu onu mistik bir hale bürüyor.


Buranın sizi büyülemesinin basit iki nedeni bulunuyor. Öncelikle vatoz şeklindeki adanın dağları öyle çok da yüksek değil. Ana kayak merkezinin rakımı 975 metrenin sadece biraz üzerindeyken, en yüksek kayak merkezi  Asahidake ise deniz seviyesinden sadece 2286 metre yükseklikte! Sonuç olarak öyle dik yamaçlar yok burada. Hokkaido, yaşlı ladin ormanının içinde, yumuşak karın üzerinde kayak yapma imkanı veriyor. 

İkinci neden ise; kar tam bir fenomen! Burada kar neredeyse durmak bilmiyor. Gün içerisinde 10-15 cm yağan kar geceleri ise bunun üzerine 30cm daha ekleyebiliyor.     

Bu faktörlerin birleşimi Hakkaido`da kayak yapanlar arasında inanılmaz bir ruhsal duruma neden oluyor. 'Ne kadar dik, ne kadar hızlı, ne kadar büyük' diyerek  elle tutulur, gözle görülür şeylerle etkilenmeyeceksiniz. Gerçek etki daha soyut şeyler olacak: `nasılda şık, bunu yaparken ne kadar da eğlendik, ne kadar gerçek`... Kayak tutkunuysanız burayı bir sonraki seyahat noktanıza ekleyin, pişman olmayacaksınız..