Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üretici Tesla’nın yeni aracının 300.000’den fazla ön sipariş alması üzerine elektrikli araç pazarına hızlı bir giriş yapmaya karar veren Mercedes yönetimi; Generation EQ alt markası altında elektrikli araçlar üreteceğini Paris Oto fuarında görücüye çıkardıkları Generation EQ SUV conceptiyle bütün dünyaya ilan etmiş oldu.

2019'da satışa sunulması planlanan Generation EQ SUV modeli tam anlamıyla bize gelecekten bir gösteri sunuyor. Aracın fütürist ama tuhaf olmayan dış görüntüsü sonraki Iron Man filminde kullanılmak için özel hazırlanmış GLC’nin görüntüsüne benziyor. Kapı kolları, yan aynalar gibi dış tarafta bulunan parçalar hava direncini en aza indirmek için tasarlanmış. Aracın içinde ise, 24 inçlik bir çeşit 3 boyutlu arayüz olarak tasarlanmış yüksek çözünürlüklü TFT bir ekranı var. Bütün aynaların yerine ise akıllı kameralar kullanılmış. Ayrıca, araçta yoldaki diğer araçlarla iletişim kurmaya sağlayan özel bir otonom sistemi ve en yakın şarj istasyonunu ya da park alanını bulmayı sağlayan bir akıllı haritalama sistemi mevcut olacak. Aracın performansına gelirsek; araç 70 Kw’lık bir batarya ve iki elektrik motoru sayesinde 402 beygirlik güce ve 516’lık bir torka sahip. Böyle bir güç sayesinde araç 5 saniyeden daha az bir sürede 100 km/s’lik bir hıza ulaşacak ve yaklaşık 500 km’lik bir menzile sahip olacak. Her şey çok güzel değil mi? Ama ne yazık ki yukarıda da belirttiğim gibi aracı satın almak için (Mercedes yönetiminin planında bir değişiklik olmazsa) 2019 yılını beklemeniz gerekecek.

Tabii Mercedes bu alt marka altında sadece SUV segmentinde araba üretmeyecek. Mercedes, elektrikli araç pazarında en tepede olmak için, Generation EQ markası altında 2025’e kadar farklı segmentlerde 10 değişik elektrikli araba üretmeyi amaçlıyor. Bu kesinlikle Elon Musk’ın hayal ettiği dünyaya doğru atılmış büyük bir adım.

Aracın diğer özellikleri ve Generation EQ konsepti hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen web sitesini ziyaret ediniz ve videoyu izlemeden geçmeyiniz.
[post_ads]