Su sporları gelişen teknolojiye ayak uydurmaya başladı. Su sporu tutkunlarının işini kolaylaştıracak Scubajet ile hayallerinizi gerçekleştirmeniz mümkün gözüküyor. Klasik, hantal motorların aksine sadece 2,4kg ağırlığı ile kolayca sökülüp takılabilir. Bu küçük ama çok iş gören elektrikli motorumuz 3,2 kw gücüyle sizi 6 knot (11,112km/s) hıza çıkartabiliyor.

Scubajet'in diğer özelliklerine gelince; sessiz çalışma, sıfır emisyon (çevreci), otomatik kapanma (suya düşerseniz otomatik olarak motor stop eder), ayarlanabilir motor hızı (uzaktan kumanda ile motor hızını ayarlayabilirsiniz),1,5 saate kadar tek pille kullanım (Yedek pil ile bu süreyi arttırabilirsiniz sökülüp takılması çok kolay) ve uzaktan kumanda (otomatik kapanma bu kumandanın motordan 1-2 m uzaklaşması ile aktif oluyor) gibi özellikler karşımıza çıkıyor.

Paket içeriğinde olan uygun adaptörü kullanarak ayakta kürek sörfü, kano hatta yat kullanabilmeniz mümkün. Bütün bunları yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tek şey 25 cm derinliğinde su. Scubajet yakında dalgıçlar içinde bir güzellik yapacak (zaten 1 aylık bir ürün). 

Kickstarter'da projeleri için yatırımcı arayan Scubajet geliştiricileri bir süre önce projelerini tekrar geri döneceklerine söz vererek durdurdular. Bu yazının hazırlandığı tarihte proje hala dondurulmuş durumdaydı. Oradaki bilgilere bakarak erken sipariş fiyatının 800€ civarında olacağını söyleyebiliriz. (Yılın sonuna yetişecek diyor yetkili abi). Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

TeknOlsun TeaM'den tavsiyeler: Henüz dalış aparatları hazır değilken Scubajet'i kendinize takıp yüzmeye çalışmayın, yüzme bilin, bilmiyorsanız öğrenin, her ihtimale karşı can yeleği giyin.