Son yıllarda insanoğlu şehir içi trafiğini alt etmek, işe gidiş gelişleri daha stressiz hale getirmek için yeni alternatifler arıyor ve bu alternatiflerden biri günümüzde gittikçe artan sayılarıyla elektrikli bisikletler oluyor.

1800'lü yılların son yıllarından itibaren istikrarlı bir şekilde bisiklet üreten Peugeot, şehir içi trafik mücadelesini hafifletmeyi amaçlayan yeni ilk katlanabilir elektrikli bisikleti olan Peugeot eF01 ile şehir içi trafiğinde arabalarının içinde gereğinden fazla süreler geçirmekten bıkmış insanlara yeni bir alternatif sunmak üzere.

Peugeot Tasarım laboratuvarlarının yeni buluşu olan 17kg ağırlığındaki ve 16 inçlik tekerleklere sahip Peugeot eF01 yaratıcı katlama çözümüyle kolayca, 3 adımda ve sadece 10 saniye içinde katlanabiliyor ve açılabiliyor. Katlandığında rahatça arabanızın bagajına veya iş yerinize gittiğinde çalışma masanızın altına koyabilirsiniz. Bisikletimizin en önemli özelliklerinden biri de katlı halde elimizde taşırken zahmetsiz bir şekilde taşımamızı sağlayan ergonomik bir yapıda tasarlanmış olması.

Peugeot eF01 küçük bir lityum-iyon bazlı bir pil ile çalışıyor. Bu yüksek özellikli pil sayesinde bisikletimiz 30km’lik bir mesafeye kadar gidebiliyor ve 20km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Peugeot eF01’i herhangi bir arabanın 12 voltluk güç çıkışına bağlayarak ya da evinizde yaklaşık 2 saatlik bir süre içinde şarj edebilirsiniz. Ayrıca, telefonunuza indirebildiğiniz bir uygulama ile de daha ne kadar gidebileceğinizi ve kalan pil süresini takip edebilirsiniz.

Peugeot eF01’in satışlarının 2017’nin ilk yarısında başlaması planlanıyor. Ne yazık ki daha herhangi bir fiyat bilgisi yok. Sanırım, dört gözle 2017'nin gelmesini beklemekten başka çaremiz yok. Bir daha ki yazıda görüşmek üzere.