Tasarımcılar, yapımcılar, fotoğrafçılar, oyun tutkunları ve diğer yaratıcı işlerle uğraşan profesyoneller, şimdi eski monitörlerinizi elden çıkarma ve bilgisayar masanız yeterince geniş değilse yeni bir masa alma vakti geldi. Neden mi? Çünkü LG dünyanın en büyük genişlikteki ekrana sahip olan, dünyanın ilk 38 inçlik kavisli IPS monitörünü piyasaya sürmek üzere.

Bundan birkaç yıl önce 16:9’luk görüntü oranının modern dünyanın teknoloji dâhileri için yeterli olamadığının farkına varan LG, 21:9 görüntü oranlı monitörlerin seri üretimine başlamıştı ve bu sayede kullanıcılar için 2’nci bir monitör ihtiyacını azaltmayı düşünmüştü. O günden beri bu sektörde dünya lideri olan LG, yeni piyasaya sürmek üzere olduğu 38 inçlik ultra genişlikteki kavisli monitörü olan 38UC99 ile rakiplerini gölgede bırakmaya devam edeceğe benziyor.

Bu koca oğlan sahip olduğu WQHD+ (The Wide Quad High Definition+) özelliği sayesinde normal bir HD görüntüsünden 4 kat fazla net bir görüntü sağlıyor. Geniş ekranda gelişmiş grafikler için tasarlanmış WQHD+ özelliği bizlere kavisli bir monitörde şimdiye kadar görülmüş en büyük çözünürlük olan 3840X1600 piksellik bir çözünürlük sunuyor. Diğer bir deyişle LG 38UC99, 34 inçlik ultra genişlikteki monitörlerde bulunan 3440X1440 çözünürlüğe nazaran 1,2 milyon daha fazla piksel bulunduruyor. Ayrıca renk uzayından bulunan renklerin %99’unu bulundurmasıyla kesinlikle sarsıcı bir resim kalitesi bahşediyor. Anlayacağınız LG’nin bu yeni ürünü sahip olduğu eşsiz görüntü kalitesi ve yenilikçi özellikleri ile yaratıcı yetenekler için biçilmiş bir kaftan.


LG bu ufaklığı tasarlarken oyun tutkunlarını da es geçmemiş. Oyun tutkunları özellikle bilir ki bir monitörün tepki süresi oyun oynarken çok önemlidir. Bu ürün bünyesinde bulundurduğu 1ms Blur Reduction özelliği sayesinde yaklaşık 1 mikro saniyelik tepki verme süresiyle özellikle hızlı ve yüksek yoğunluklu oyunları oynarken meydana gelebilecek donmaları ve gölgelenmeleri neredeyse tamamına yakınını engelliyor. Ayrıca sahip olduğu FreeSync teknolojisi ile bilgisayarınızın grafik kartı hızı ile monitörün görüntüyü yenileme hızı arasındaki fark nedeniyle oyunlarda meydana gelebilecek görüntü parçalanmalarının ve kopmalarının olmasına izin vermiyor. Sahip olduğu bu iki özellik ile oyun tutkunlarına kesinlikle mükemmel bir oyun deneyimi vaat ediyor diyebiliriz.


Yukarıda bahsedilen öne çıkan özellikleri dışında LG 38UC99 birçok özelliğe daha sahip. Bunlardan ilki dâhili Rich Bass özellikli 10W Bluetooth hoparlöre sahip olması. Bu bluetooth özellikli hoparlörler sayesinde akıllı telefonlarınızı ve diğer cihazlarınızı monitöre kablosuz bağlayarak sevdiğiniz şarkıları yüksek kalitede dinleyebilirsiniz. İkinci olarak, USB Type-C port bulunduran dünyadaki ilk UltraWide monitör olma özelliğine sahip. Sahip olduğu bu gelişmiş teknoloji sayesinde sadece tek bir kablo ile aynı anda veri transferine izin verirken diğer taraftan akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayar gibi cihazların şarj edilmesine imkân sağlıyor.

Bahsedilen bu özellikler dışında LG’nin bu yeni ürünü birçok çarpıcı özelliğe daha sahip. Bundan iyisi Şam’da kayısı. LG 38UC99 hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayın

Tabii bu kadar özelliği sahip bir teknoloji harikasının iyi bir bedeli var. Bu ufaklığa sahip olmak isteyenler 1.499 dolarcık olan bir miktar parayı gözden çıkarmak zorunda. Hadi pamuk eller cebe! 

Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.