Bir kahve zincirine gittiniz -genelde self servis olurlar- kasada siparişinizi verdiniz. Adınızı sordular, birkaç dakika sonra adınız yazan karton bardakta içeceğinizi aldınız.

Ne içiyorsun lan sen?

Bilemediniz mi?

Normal. 

Bir ipucu: bütün artistik isimli kahveler espresso türevidir. Espressoya belli ölçülerde süt buharı, süt, çikolata, sıcak su vs. katılarak yapılırlar. Bazen ülkeden ülkeye isimler değişebiliyor, mesela Fransızların cafe-au-lait dediği şeye diğer ülkelerde cafe latte diyorlar hatta bazen kısaca latte deniyor. Ama İtalya'da latte sipariş ederseniz size bir bardak süt getirirler.

Bitiyor mu? Hayır. Ayrıca soğuk kahveler var: frappucino. Frapper:parçalamak kökünden geliyor, yani blenderda espresso, buz, süt, aromalar vs. çırpılarak yapılan serinletici bir yaz içeceği (Yunanlılar'ın yaz aylarında favorisi)

Bu arada İtalyanlar sadece sabahları cappucino içerler, çünkü ağır bir içecektir. Asla bir yemekten sonra içmezler. Ama gün içerisinde çok sayıda espresso içerler. 

Bir daha ki sefer kahve dükkanına gittiğinizde fularınızı takmayı unutmayın, çünkü Kamil sizi bilinçlendirdi. Yazı bitti admin, beni buradan vinçle kaldır.