Sevseniz de sevmeseniz de elektrikli bisikletler tuttu. Bu sadece bizim düşüncemiz de değil. Kullanış kolaylığı, çevre dostu ve sessiz çalışmasıyla popülariteleri artıyor...

Mesela Andrew Davidge; 4 yıl önce garajında kendi elektrikli bisikletini yaparken, bugün tüm dünyaya dağıtım yapan, Silikon Vadisi'nde 15 çalışanıyla kendi firması olan Vintage Electric'in sahibi.

Scrambler olarak adlandırdıkları bu elektrikli bisiklet, gerçekte benzinle çalışan orijinal modelin tarzına sahip. kum dökümle şekillendirilmiş alüminyum deposunun içinde 702 Watt/saat lityum pilini saklıyor. 

Tam şarjlı haliyle yarış modunda saatte 65km/s hızla, cadde modunda saatte 32km/s hızla 60 kilometreye kadar seyahat imkanı sağlıyor. Anlaşıldığı gibi herhangi bir hız rekoru kırma iddiasıyla değil de yakın çevremize ulaşımımızı sağlamak için üretilmiş. 

Hidroform alüminyum iskelet, Kevlar destekli Schwalbe Black Jack lastikleri ve Alfine'den hidrolik disk frenleriyle övünüyor. E-Flyer modeli için de Icon 4x4 ile takımlarını birleştiren Vintage Electric'in yeterince kaliteli olduğuna inanıyorum. Satışa $6,995'ten çıktı. Tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.