Son günlerde otonom sürüş özelliğine sahip (yani sürücüsüz) birçok aracın trafikte yol alabildiğine tanık olmaya başladık. Tesla'nın geliştirdiği otopilot sistemi, çeşitli markaların ulaştırma ve lojistik alanında kullanılmak üzere geliştirdiği kamyonlar, Uber ve Volvo ortaklığı ile ortaya çıkan sürücüsüz otomobiller çok yakın bir gelecekte hemen yanı başımızda olacaklar. 

Fakat bütün bunlar olup biterken, yolculuğu daha heyecanlı hale getirmek isteyen, bir kabinin içinde değilde rüzgarı yüzünde hissederek yol almak isteyen, dört teker yerine iki tekeri tercih eden delikanlılar için bir gelişme olacak mı acaba?

Böyle düşünen takipçilerimiz Anja Didrichsons'a teşekkür etmeliler, çünkü en azından istediğiniz otonom sürüş özellikli motosikletin konsept tasarımını o hazırladı. Hele birde bu çalışma BMW'nin motosiklet tecrübesi ile birleşince ortaya harika bir manzara çıkıyor tabi. Geliştirilen bu konsept motosiklet BMW Motorrad Concept Z adını alıyor. Yolculuk mesafe ve türüne göre seçebileceğiniz değişik oturma pozisyonlarına izin verebilen bu konsept, otonom sürüş modunda iken gösterge panelindeki ekrandan dilediğiniz filmi izleyebilmenize de olanak tanıyor. BMW Motorrad Concept Z gerçekten gelecekten gelen bir konsept, heyecanla bekliyor ve takip ediyoruz.