Yağmurlu havada bisiklet kullandınız ve kıyafetlerinizde çamur var. Bu hiç hoş değil, gerçekten. Evet, belki uyuşturucu bağımlısınız ve uyuşturucu parası için annenizi dövüyorsunuz -ki bu da hiç hoş değil- ama kıyafetinizdeki çamur daha önemli. Neden diye sormayın ve sadece bana güvenin.

Öncelikle, makineye atmadan önce elde yıkamak iyi bir fikir olabilir. Hem böylece külkedisi ile empati kurmuş olursunuz.

1. Koyu renkler tercih edin.

Sarı veya beyaz yerine siyah forma ve tayt kullanıyorsanız çok şanslısınız, çamur daha kolay çıkacak. Ayrıca babanızın cenazesine bisikletle gidebilirsiniz. Yaşasın!

2. Havlulama

TDK başkanı büyük ihtimal beni yakalarsa ağzımı kıracak ama bu yüklemi kullanmak zorundaydım. Kıyafetleri havluya sarın ve tazyikli su altında tutun.

3. Elde çitileme

Biraz sabunla kıyafetlerinizi çitileyin. Sabununuz yoksa Adminden ödünç alabilirsiniz, ne zaman markete gitse 3-5 paket alır çünkü.

4. Sakın kurumasına izin vermeyin.

Yıkama gününe kadar poşette tutabilir veya hemen yıkamayı tercih edebilirsiniz. Ama kurursa bilin ki o leke çıkmaz. Kurt Cobain bu yüzden intihar etti.

5. Islak suda tutun.

Ilık suda bekletmek lekelerin çıkmasına yardım eder.

6. Çift yıkama yapın.

Eğer makinenizin çift yıkama seçeneği varsa kullanın. Böylece deterjan ve çamaşır suyu artığı kalmayacak ve hassas cildiniz tahriş olmayacak. 

Unutmayın, pişik kader değil.


BONUS VIDEO