40 yaş üstü erkeklerin kilo vermesi genç erkeklerinkinden oldukça farklı. Metabolizmanın çalışması kırk yaş üstünde genellikle daha yavaş. Yapılan aktivitelerin azalması ve yaşın ilerlemesiyle 40'lı yaşlardaki erkekler daha kolay kilo alır. Yağ yakımının sağlanması ve de vücudun güzel bir şekle girmesi için kişinin düzenli bir beslenmeye ve sağlıklı bir egzersiz planına ihtiyacı vardır.

Kilo vermek isteyen 40+ erkeklere şunları denemeleri önerilmekte; 


Kardio egzersizler kilo vermenin en gözde yöntemi. 40 yaş üstü erkekler tarafından yapılabilecek koşu, yüzme, dağcılık ve hızlı tempo yürüyüş gibi çeşitli egzersizler var. Bu egzersizler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır. Yüksek yağ yakımı vücudun ısısını da artırır. Bunu önlemek ve vücut ısısının normal seviyede kalması için bol bol su içilmelidir. Bu miktar da günlük 10-12 bardak suya denk geliyor. 


• Kilo vermek isteyen 40 yaş üstü erkekler aynı zamanda yoga yapabilirler. Yoga yapmak vücudu canlandırır ve anksiyeteden (endişe durumundan) uzaklaştırır. Bu egzersizleri evinizde rahatça uygulayabilirsiniz.


Acai üzümü ( Acai Berries: Güney Amerika yağmur ormanlarındaki palmiye ağaçlarında yetişen meyve) diyeti 40 yaş üstü erkek için yeterli bir beslenme planıdır. Acai üzümü sadece vücudunuzun yağ yakımını teşvik etmez, aynı zamanda açlığınızı bastırmanıza da yardımcı olur. Bu da vücudunuzu yağdan tamamen kurtarır. 


Bağırsak temizlenmesi hem vücudumuzun toksinlerden arındırılmasını hem de tüm bağırsakların temizlenmesini sağlar. Temiz bağırsaklar sağlıklı bir vücut için altın kuraldır. Toksinlerden kurtulma işlemi vücudun karın bölgesindeki inatçı yağlardan arındırılması için oldukça önemlidir.

BONUS