Geçen haftalarda Jeremy Clarkson'nun Sunday Times'da kendi köşesinde yayınlanan en iyi 10 araba yazısından sonra, "en iyiler varsa en kötüler de olmalı" mantığı ile yeni bir liste hazırladı. Listedeki arabaların hepsini kullanma şansımız yok maalesef, çünkü hepsi ülkemizde satışa sunulmuyor. Şimdi size Jeremy abinin ağzından 2016 yılının en kötü 10 arabasını açıklıyoruz.

Vauxhall Astra SRi NAV


Jeremy abi: "Kırmızıydı ve turbo şarjlıydı ve hareket ederken dört tekerlek ile oturacak bir yer arayan herkes için uygundu. Ve şimdi yazacak yerim kalmadı, karakter limitini doldurdum, bu muhtemelen iyi bir şey çünkü bu araba hakkında başka söyleyecek hiç bir şey kalmadı."

Infiniti Q30 Premium Tech


Jeremy abi: "Sanırım motorun yaptığı şuydu: dizel yakıtı sese çevirmek. Çünkü kesinlikle eminim ki bu yakıtı yüksek bir enerjiye çevirmiyor. Ne zaman bir karavanı sollamak için heveslensem tekrar karavanın gerisindeki yerime geçmek zorunda kalıyordum, asla o yeterli ataklığı yakalayamadım."

Skoda Superb SE L Executive


Jeremy abi: "Skoda'nın bir buzdolabı ile aynı değerde ruh taşıdığını düşünüyorum. Bu arabayı yürüyerek gidip, alıp, gelebilirsiniz."

Zenos E10 S


Jeremy abi: "Ön tekerleklerin kilitlenme gibi bir eğilimi var. Kitlenme önleyici bir sistem bütün sorunu çözebilir fakat Zenos'un özelliği bu, sürücüye yardım eden hiçbir sistem yok. Bu felsefeyi seviyorum, bir kanepede otururken ve televizyonda başka bir adamın böyle bir aracı kullanmasını izlerken olmak kaydıyla. Kendi tekerleklerimin dumanında bir ağaca doğru sürüklenirken bu felsefe pek hoş gelmiyor tabi."

Renault Kadjar dCi 130 Signature Nav


Jeremy abi: "Bu araba, hayatına makul fakat bunaltıcı Nissan Kumquat gibi başladı, sonradan mali sebeplerden dolayı Renault Kadjar'a dönüştü. Sanki dünyada başka bir isim kalmamış gibi hareket eden bir ajans tarafından seçilmiş bir isim. Hiç kimse Kadjar'ı aldığı günü hatırlamak istemeyecek."

BMW X1 xDrive25d


Jeremy abi: "Sanırım bütün veriler ortaya koyulduğunda bu araba kötü değil. Her zaman sağa-sola çarpmıyor yada patlamıyor. Eğer bir Kia veya garip Çin markalarından biri olsaydı çok iyi bir araba olduğunu söyleyebilirdiniz."

Seat Leon X-Perience SE Technology


Jeremy abi: "Test için gönderilen Seat Leon X-Perience SE Technology aracının yan aynaları çok şık ve zarifti, fakat bunun dışında her şey Microsoft’un Kin telefonundan beri en ne idüğü belirsiz metal, cam ve plastik israfıydı. Ve kahverengiydi. "

Nissan GT-R Track Edition


Jeremy abi: "Bir rögar kapağının üzerinde yolculuk etmeyi deneyin ve herhangi bir uçak kazasına karışmanın ne demek olduğu konusunda bir fikir edinin. Aslında tam anlamıyla beyninizin kafatasınızın içinde zıpladığını hissediyorsunuz. "

Volkswagen Scirocco 2.0 TDI


Jeremy abi: "Tam dolu bir paket olmasına rağmen bütün hafta boyunca bana tek hatırlattığı şey ne kadar çok bir Golf GTI istediğim oldu."

Hyundai i800


Jeremy abi: "Hyundai i800, çocukların gözünü oyan parazitten daha kötü. Sıcak bir askeri kışlada salgın hastalıklı, ayak kokulu koğuşlardan daha kötü. Pantolon üzerinden denemekten bile daha kötü. Hyundai i800 ile tekrar seyahat etmektense James May'in sırtına güneş kremi sürerim daha iyi. "


Jeremy Clarkson Kimdir?

Otomobil konusunda uzmanlaşmış yazar ve yayıncıdır. The Sunday Times´da ve The Sun gazetesinde de haftalık yazılar yazmaktadır ancak en çok BBC otomobil programı Top Gear ile tanınır.

James May Kimdir?

Bir İngiliz sunucu ve gazetecisidir. Birçok kişi tarafından Richard Hammond ve Jeremy Clarkson ile sundukları ve hazırladıkları Top Gear isimli program ile bilinmektedir.