Geçtiğimiz yıl içinde “akıllı kilit sistemleri” teknoloji kulislerinde bir hayli konuşuldu. Ancak kullanıcıların güvenini kazanacak, farklı bir buluşa rastlayamamıştık. Ta ki “Sesame” akıllı kilidi görene kadar. 

Peki, biz “Sesame”yi niye bu kadar sevdik de teknolsun.com`un 21`nci yüzyıl erkeğiyle paylaşmak istedik? Kilit sisteminin kapınıza monte edilmesi, akıllı kilidimizin aplikasyonunu indirmek kadar kolay, ekstra alet edevata ihtiyaç duymaksızın kapınızın sürgü sistemine saniyeler içinde monte etmek mümkün. Kurulumdan sonra kilidiniz size nasıl açılacağı hususunda çeşitli seçenekler sunuyor; kapınız yaklaştığınızda kendiliğinden açılabilir ya da belirlediğiniz özel kapı çalma tekniğinizi kaydederek kapınızı melodik olarak da şifreleyebilirsiniz. Uygulama ev anahtarınızı çoğaltma derdinizi de sona erdiriyor, istediğiniz kişilere kapınızın açılmasını sağlamak “Sesame” sayesinde çok kolay. Kapınız açıldığı anda size gönderilen bildirim sayesinde evinize kimin girip çıktığını da öğrenebiliyorsunuz. Kilidin pili bitmeden önce uygulama sizi uyarıyor ancak tek kötü(!) özelliği 500 günlük batarya ömrü sayesinde anahtarınızı nereye koyduğunuzu unutabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Evinizde veya iş yerinizde kullandığınız bilgisayarınız için geliştirilen "Bilgisayarınıza Anahtarsız Giriş SESAME" isimli yazımızı okumak için tıklayın.