Google'ın yeni tanıtılan Macbook karşısında sessiz kalacağını ve hiç bir hareket yapmayacağını düşünmüyordunuz değil mi? Google, amiral gemisi modeli olan notebooku güncelleyerek yeni Chromebook Pixel'i tanıttı.

İsminden gerekli ipuçlarını veriyor aslında. Yeni Chromebook Pixel 239ppi, 2560x1700 çözünürlük sunuyor. Intel HD grafik kartı ile eşleştirilen ekran, süper bir görüntü kalitesi ve güneş ışığında bile net görüntü verebilen bir yetenek kazanmış. Bu laptop Intel Core i5 işlemci ile çalışıyor ve en düşük Chrome OS versiyonu ile kullanılabiliyor. 8GB ram ve 32GB ya da 64GB kapasite seçenekleri ile sunuluyor. Süper hafif alüminyum kasası ve 12 saat batarya ömrü portatifliğin sınırlarını zorlayacak gibi. Bataryanız tamamen bittiğinde Chromebook sadece 2 saat 15 dakika içerisinde tam şarj olabiliyor. İki adet USB-C portu ile yüksek hızlı veri transferinde geri kalmadığını gösteriyor. Aynı zamanda iki adet USB 3.0 girişi de mevcut. Pixel'in satış fiyatının $1.000'dan başlayacağı söyleniyor.
Intel Core i7 işlemci, 2.4GHz ve 16GB ram seçeneği de bulunan Pixel, 12.85" ekran boyutu ve sadece 1,5kg. ağırlığa sahip. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.