Apple fanatiklerinin en büyük üzüntülerinden biri de, firmanın Sony markasını takip ederek, duş alırken bile kullanılabilecek, su geçirmez bir iPhone üretmemeleridir. Apple bütün bu mazeretleri göz ardı ederek geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı, her ikisi de tuvalete düşürdüğünüzde can verecek türden cihazlardı. Her şeye rağmen iPhone telefonundan vazgeçemeyen ve şirketin ileriyi görememesi ile baş etmek isteyenler su geçirmez bir kılıf almak zorunda kalıyorlar. Sizde bu tip fanatiklerden biri iseniz bu incelememizi dikkatle okuyun.

iPhone 6 telefonunuz için alacağınız su geçirmez kılıfta dikkat etmeniz gereken ilk şey "test süreci" olmalı. Bazı firmalar ne kadar kılıflarının su geçirmez olduğunu iddia etse de, su altında çekilen ilk selfiede yalanları ortaya çıkıyor. Su geçirmez olduğunu kesin olarak doğruladıktan sonra bakmanız gereken bir sonraki husus, telefonunuzun fonksiyonlarını kullanabiliyor musunuz yoksa bütün tuşlar ve portlar tamamen kapatılarak kullanılamaz hale mi gelmiş. 

Bütün bunları test ederek su geçirmeyen en iyi beş iPhone 6 kılıfını bulduk.

JOTO SU GEÇİRMEZ ÇANTA

Artılar: Kamerayı engellemiyor
Eksiler: Yandaki tuşları kullanmak zor oluyor.

Plaj serserisi. Genellikle bir poşetten farklı görünmeyen su geçirmez kılıflar bizi fazla heyecanlandırmaz, özel bir şey değil yani bu ürünler. Şeffaf bölümler su altında fotoğraf ve video çekmek için uygun. Özellikle ucuz fiyata telefonunu sudan ve kumdan korumak isteyenler için birebir. 170mm X 100mm boyutlarını aşmayan cihazlarınızı koruyabilir. Askılığı ile kolunuza bağlamanıza veya boynunuza asmanıza imkan tanıyor. Açma-kapama sistemi oldukça kullanışlı ve basit. Her ne kadar telefonun bütün portlarına ve düğmelerine sağlıklı olarak ulaşamasanız da, havuz kenarında veya bol sulu gösterilerde kullanabilirsiniz. Touch ID'yi kullanabildiğinizi söylemeden geçmeyelim. Satın almak için tıklayın. (Fiyat:$10)


LIFEPROOF FRE

Artıları: Gerçekten çok ince.
Eksileri: Lightning adaptörü kullanılamıyor.

Lifeproof markası, iş sağlam kılıflara gelince platin standartlarında ürünler üretiyor ve iPhone 6 için üretikleri bu kılıfta bir istisna oluşturmuyor. Öncelikle iPhone 6'nın o güzel ince bedenini kabalaştırmıyor. Toz, kir, kar, yağmur ve diğer kötü şeyler için IP-68 standartlarında korumaya sahip. Askeri alanda ürünleri korumak için kullanılan MIL STD 810F-516 düşme koruma sertifikasına da sahip. Bütün bunlar bile "yeterli"den fazlası olduğunu gösteriyor. Ekran korumasını fark etmek özel bir çaba istiyor, bütün portlara ulaşım gayet kolay. Lafın özü, telefonunuz bunun içindeyken, onu düşürebilir, tekmeleyebilir, yumruklayabilir, çizmeye çalışabilirsiniz. Satın almak için tıklayın. (Fiyatı: $79)


IPHONE 6 PLUS İÇİN SU GEÇİRMEZ KILIF SEIDIO OBEX

Artıları: iPhone 6 Plus ile kullanabilirsiniz.
Eksileri: Adaptör tıkaçlarını çıkarmak zor.

iPhone 6 Plus için en favori kılıf tercihimiz olabilir. Koca ekrana sahip telefonları sevenler genellikle kılıf üreticileri tarafından pek dikkate alınmazlar, limitli çeşit bulabilirler. Obex'in bir çok telefon modeli için su geçirmez kılıf modelleri mevcut ama iPhone 6 modelleri için ürettikleri kılıflar adeta ışık saçıyor. Bir önceki kılıfı tanıtırken söylediğimiz gibi bu kılıfımızda da IP-68 kullanıcı oyu ve MIL STD 810F-516 sertifikası mevcut. (Ne işe yaradıklarını görmek için bir önceki modeli inceleyin, tekrar tekrar yazmak istemedik.) Ağır olmayan üretim malzemesi süper bir görünüm sunmayı da başarıyor. Su geçirmezliği ise muhteşem. Aslında bu kılıfla ilgili sizi caydırabilecek başka sorunlar var. Adaptörler üzerinde bulunan tıkaçları yerinden çıkarmak yoğun bir uğraş istiyor. Her ne kadar MIL STD 810F-516 sertifikası olsa da, düşürme durumunda pek güven vermiyor. Tamam telefonunuza bir şey olmaz ama kılıf için aynı şeyi söylemek zor. Ayrıntılı bilgi için tıklayın. (Fiyatı: $76)

GÖSTERMEYİ SEVENLER İÇİN CATALYST

Artıları: Şeffaf ön ve arka kısım, kolay tutuş için kauçuk kenarlar.
Eksileri: Kendisi bir insan olmadığı için evlenmeniz kanunen mümkün değil.

Kurnaz kullanıcılar, dünya para verip aldıkları yeni telefonlarını koruyacağım diye, her tarafı kapalı kılıfların içine koyarak, onları bütün dünyanın gözünden saklamak istemezler. Yeni bir şey aldığınızda, onu insanların gözüne gözüne sokmuyorsanız ne faydası var ki? Çok şükür ki, Catalyst hem su geçirmezlik sunan hem de telefonunuzu herkese gösterebilmenize olanak tanıyan bir kılıf yapmış. Bu kılıfta da IP-68 ve MIL STD 810F-516 sertifikaları mevcut. Sızdırmaya başlamadan önce 5 metre derinliğe kadar inebilirsiniz. Fonksiyonlardan herhangi bir şey kaybetmiyorsunuz. Portları kapatmak için kullanılan kauçuk tıkaçları açmak ve kapatmak gayet kolay. Ayrıntılı bilgi için tıklayın. (Fiyatı: $70)


LUNATIK AQUATIK

Artıları:Çok sağlam
Eksileri: Pahalı

Çok yakında geliyor. iPhone modelleri için belkide en çok beklenen su geçirmez kılıf Lunatik Aquatik gerçek macera severlerin piyasadaki bütün kılıflardan daha çok tercih edeceği özelliklere sahip. Bu kılıf firmanın bugüne kadar ürettiği en ince kılıf. Her ne kadar şu an sadece siyah rengini ön-sipariş verebiliyor olsanız da birçok renk seçeneği ile karşımıza çıkacak. Su geçirmezlik ve sızdırmazlık konusunda IP-68 notuna sahip. Sağlamlık konusunda ise sahip olduğu kafes yapısı dayanıklılığını artırıyor. Ön tarafında saf Gorilla glass mevcut. Birkaç tane telefonunu düşürerek veya sinirden duvara çarparak parçalayan arkadaşların tercih etmesi gereken bir kılıf. Çok ağır koşulların kılıfı Lunatik Aquatik hakkında ayrıntılı bilgi ve ön-sipariş için tıklayın. (Fiyatı: $100)

INCIPIO ATLAS CASE / OTTERBOX PRESERVER

Aramızda kalsın ama gelen dedikodulara göre Incipio ve OtterBox iPhone 5/5S modelleri için piyasada olan Atlas ve Preserver modellerini daha da geliştirerek ve yeni özellikler ekleyerek iPhone 6 ve 6 Plus için piyasaya süreceklermiş. Detayları kaçırmamak için takip!