James Patterson'ın "Private Vegas" isimli özel bir kitabı satışa çıktı. Sadece $294,038 lık fiyatı ile hiper süper limitli bu edisyonu kütüphanenizde saklamanızın imkanı yok. Çünkü bu kitap kendi kendini imha edecek şekilde tasarlandı. Sahip olmak için ise bu kadar para ödemenin yanında bir feragat belgesi de imzalamanız gerekiyor. 

Kitap Patterson hayranları için hazırlanan güzel bir paket ile birlikte geliyor. Amerika kıtası civarında bilinmeyen bir noktaya birinci sınıf uçak yolcuğu ile başlayan macera, indiğiniz ıssız yerde yine birinci kalite bir şampanya ikramı ile devam ediyor. Bir bomba imha uzmanı kitabı sizin okumanız için belli bir mesafede tutuyor ve altın kaplama dürbününüz ile okumaya çalışıyorsunuz. Dedektif serileri ile meşhur olan ünlü Amerikalı yazar James Patterson ile beş çeşitten oluşan yemeğinizi yemeden önce kitabınızın havaya uçuşunu görmeniz gerekiyor. Çok komik değil mi? Kesinlikle! Ama şunu da kabul etmek lazım ki bu iş gerçekten olağanüstü bir reklam fikri.

$300.000 civarında olan kitabın fiyatı size biraz fazla mı geldi? Yazarın hayranları bir iPad uygulaması sayesinde kitabın dijital bir kopyasını edinebiliyorlar. Rastgele günlerde rastgele kullanıcılara verilen kodlar aracılığı ile 1000 dijital kopyadan birine sahip olabilirsiniz.


Bütün dijital kopyalar 24 saatlik bir geri sayıcı ile geliyor. Süre dolduğunda kitap yok oluyor. Kitabın web sitesinde dijital kopyaları indiren okuyucuların kalan süreleri, hangi sayfada oldukları gibi durumları canlı olarak takip etmek mümkün. Okuyucular "tüylerin kabarması" ile başlayan ve "kalp krizi"ne kadar giden stress seviyeleri arasından kendilerine uygun olanı, okuma esnasında paylaşmaları konusunda teşvik ediliyor.

Kitabın özel dijital kopyasını edindikten sonra kitabı okurken geriye gitmeniz mümkün değil. Okuduğunuz ve değiştirdiğiniz sayfa kaliteli bir yanma efekti ile bir daha geri dönemeyeceğiniz şekilde siliniyor. Okurken sürekli gözünüze takılan geri sayım zamanlayıcısı ise gerilimi artırmada çok başarılı. Daha da kötüsü kitabın web sitesini ziyaret eden kullanıcılar sizin geri kalan zamanınızın bir kısmını çalabilirler. 

Bugüne kadar görülmemiş bir kitap tanıtımı gerçekleştiren James Patterson'ın "Private Vegas" isimli kitabını 26 Ocak tarihinden itibaren kitapçılardan temin edebilirsiniz. Korkmayın, bu baskı patlamıyor :) 

Kitabın tanıtım videosunu izleyerek bütün maceranın özet halini görmeniz mümkün.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.