Eğer bir teknoloji mağazasına girerek iPad almak isterseniz, şimdi kafanız daha çok karışacak. Beklendiği gibi Apple Cupertino'da ki konferansta yeni iPad modellerini tanıttı ama eskilerini de emekli etmedi. Şu an seçebileceğiniz 5 farklı iPad modeli oldu. Hafıza kapasiteleri, renk ve wi-fi, 3G seçeneklerini eklemiyoruz bile!

Yeni Apple ürünlerinin tanıtıldığı günlerde, mağazalar önünde uzun kuyruklar olması iyi bir şey aslında. En azından hangi modeli alacağınıza karar vermek için bolca vaktiniz oluyor. 

En son olarak iPad filosuna katılan modeller iPad Air 2 ve iPad mini 3 oldu. Touch ID, daha ince gövdeler eklenerek güçlenen bu yeni üyeler, daha iyi kamera, işlemci, RAM desteği ve teknolojiden bi haber arkadaşınızı ya da babaannenizi ilgilendirmeyen bir kaç tane daha özellik ile karşımıza çıktı. (Babaanneniz değiştirsem mi, yeni yenilik varmış diye sorarsa gold versiyonu eklenmiş deseniz yeter.)

Rakım ölçer ve barometre de eklenmiş. Belki bunu da söyleyebilirsiniz.

Şimdi  iPad Air 2 için fiyatlandırmalara bir göz atalım;

Wi-Fi model: Sırasıyla $499, $599, ya da $699 - 16GB, 64GB, ya da 128GB
Wi-Fi + 3G model: Sırasıyla $629, $729, ya da $829 - 16GB, 64GB, ya da 128GB




Bunun yanında yeni iPad mini 3 Touch ID parmak izi sensörü ilavesi, geçen seneki modelden daha iyi özellikler (tamam eski A7 işlemci var ama iSight kamera geliştirilmiş) ile karşımıza çıktı. Veeee gold versiyon bu miniğe de geldi haberiniz olsun.



iPad mini 3'ün fiyatlandırmasına gelince;

Wi-Fi model: Sırasıyla $399, $499, ya da $599 - 16GB, 64GB ve 128GB
Wi-Fi + 3G model: Sırasıyla $529, $629, ya da $729 - 16GB, 64GB ve 128GB





Durun dahası da var!


Apple eski model iPadleri satmaya devam ediyor. İlk iPad mini, retina ekranlı iPad mini (iPad mini 2) ve iPad Air. Sırasıyla wi-fi versiyonlar için 249$, 299$ ve 399$. Fiyatlar düşürülmüş. Eh! bu da bir şeydir.



Anlamadığımız şey, Apple neden düşük kapasiteli modellerinde 16GB'a takılıp kaldı, neden onu 32GB yapmıyor ve yüzümüzü güldürmüyor. (Ses, görüntü, uygulama ve oyun kalitelerinde ki artış 16GB kapasiteyi gerçekten zorlamay başladı. Bunca gelişmeyi destekleye Apple neden en düşük kapasiteli versiyonunu 32GB'dan başlatmaz, anlaşılır gibi değil!)


Bazıları diyor ki, Apple 16GB kapasiteden vazgemezmiş, çünkü piyasadaki diğer düşük fiyatlı modellerle ancak bu şekilde rekabet ediyormuş. Apple için bu kritik bir öneme sahipmiş, dünya çapında geniş bir pazara sahip olan firma özellikle giriş seviyesi Android modellerle bu şekilde baş ediyormuş. 16GB kapasiteli ve Android işlemcili ve daha düşük fiyatlı olup çok iyi iş gören cihazların olduğunu da belirtmek isteriz. Bizce bu pazarlama stratejisinin bir gözden geçirilmesi lazım.



Müşteriler için Apple'ı iPad serisi Samsung serilerini andırmaya başladı. Basitlik ve kolaylıktan yana olan bir firmanın sevenlerinin kafasını fiyat, kapasite, renk, boyut gibi bir çok farklı etkenle karıştırması ne kadar doğru oluyor onu bilemiyoruz. 



Eğer sizde iPad almak istiyorsanız işte size kafa karıştırmayacak bir formül. Cevaplarken kendinize karşı samimi olursanız, size lazım olan modeli hemen bulursunuz.

1. Küçük mü, büyük mü?

2. Ne kadar para verebilir siniz?

Soruların cevabını verdiyseniz emin olun Apple'ın sizin için ürettiği bir iPad var. Gidin alın onu.

Aynı konferansta tanıtılan ve görüntü kalitesi pazarını alt üst edecek yeni iMac, reklamları yapılan 4K video kalitesinden tam %67daha iyi görüntü sunabiliyor. Şu şekilde de söyleyebiliriz; Full HD'den 7 kat daha iyi. Vaaaoouuvvv!