iPhone satın alma sezonu tekrar geldi fakat bu yıl geçmiş yıllara nazaran işimiz biraz daha zor gibi duruyor.Apple 9 Eylül'de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı. Tanıtımdan önce birçok dedikoduda ve sızıntı haberlerde duyduğumuz gibi biri 4.7 inçlik diğeri ise 5.5 inçlik iki adet yeni iPhonenumuz oldu. Bundan önceki serilerde seçimimizi sadece renk ve kapasite arasında yapıyorduk, bu yıl işler zorlaştı tabi.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus özellikleri bakımından aynı görünse de olay sadece bu değil. Ekran boyutları ne kadar bu iki modeli birbirinden ayırmak için yeterli olsa da bazı arka planda kalan özellikler de ayırt edici nitelik taşıyor. Soru şu: iPhone 6 Plus ile beraber gelen ek özelliklere ihtiyacınız var mı? Hadi beraber inceleyelim.

iPhone 6 4.7 inç ekran ve 1334x750 (326ppi) çözünürlüğe sahip iken iPhone 6 Plus 5.5 inç ekran ve 1920x1080 (401ppi) çözünürlük ile karşımıza çıkıyor. iPhone 6'nın kalınlığı 6.9mm iken iPhone 6 Plus'ın kalınlığı ise 7.1mm.

Her iki model de 8MP, 1080p (30, 60fps ve 120, 240fps ağır çekim) değerlerinde arka kameraya sahip fakat iPhone 6 Plus'da ek olarak optik görüntü sabitleme bulunuyor. Bu kavrama uzak iseniz kısaca şöyle açıklayabiliriz, hareket halinde iken bile telefonda bulunan jiroskop,A8 ve M8 işlemciler sayesinde kamera içerisindeki lensler durumunuza uygun hareket ettirilerek sabit ve net bir fotoğraf çekmenizi sağlar. Akıllı telefonu ile bol bol fotoğraf ve video çekenler için vazgeçilmez bir özellik olur diyebilirim.

Batarya ömrü konusunda konuşursak Apple her iki modelde de bu konuda iyileştirme yapmış görünüyor. Tabi iPhone 6 Plus bu konuda biraz daha önde. iPhone 6 ile 50 saat müzik dinleyebilir, 14 saat 3G'de konuşabilir, 10 saat LTE kullanabilirsiniz. Bu değerler bile kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Peki ya iPhone 6 Plus? Bu modele gelince, 80 saat müzik dinleme, 24 saat 3G'de konuşma, 12 saat LTE kullanımı yapabildiğimizi görüyoruz. Şu halde savaşı iPhone 6 Plus'ın kazandığını söyleyebilirsiniz ama bu modelin daha büyük bir kasaya dolayısıyla daha büyük bir bataryaya sahip olduğunu göz ardı etmeyelim.

İki model arasındaki en büyük fark tabi ki ekran boyutları. Eğer iPhone5/5s kullanıcısı iseniz hangisini alırsanız alın büyük ekranlı iPhone kullanma tecrübesini yaşayacaksınız. Samsung Galaxy Note 3 gibi dev ekrandan geçenler, bu büyük ekranla başa çıkabildiler ise ve Samsung'u sadece büyük ekranı olması sebebiyle tercih ettiler ise iPhone 6 Plus ile çok mutlu olacaklardır. iPhone 6 Plus'ın kocaman ekranı çoğu kullanıcıyı kapıdan döndürebilir, midesini bulandırabilir fakat şu da bir gerçek ki birçok iOS kullanıcısı büyük ekranlı bir iPhone için rüyalara yatıyordu. Eğer gömlek veya pantolon cebinde taşıma sorunu yaşarım diyorsanız ve tek el ile kullanımda daha konforlu hareket etmek istiyorsanız iPhone 6 sizin tercihiniz olmalı.

Modellerimizi 16, 64 veya 128GB kapasiteleri ve gümüş, altın, uzay grisi renkleri arasından seçebiliyoruz. iPhone 6 16GB modeli 2.349TL. ike iPhone 6 Plus 16GB modeli 2.649TL. den satışa sunulacak. 26 Eylül'den itibaren Apple Türkiye'den satın alabilir, yok ama ben dayanamam diyorsanız yurt dışındaki akrabaları ile görüşmeye başlayabilirsiniz. 

Peki siz hangi iPhone modelini tercih edersiniz? Seçiminizi bizimle paylaşın.