22 Ekim 1945 tarihli LIFE dergisinin haberinde yer alan "Başsız Tavuk Mike" çok konuşulmuştu. Akşam yemeğinde tavuk pişirmek isteyen bayan Olson kocasından bahçede dolaşan tavuklardan birini hazırlamasını istemiş. Bay Olson seçtiği tavuğu tezgahın üzerine yatırıp elindeki balta ile tek hamlede Mike'ın kafasını kesivermiş fakat Mike zıplayarak yerinden fırlamış ve bahçeye çıkarak gözden kaybolmuş. 

Başka bir yemekle akşamı geçiştiren Olson ailesi Mike'ın bahçenin bir köşesinde öleceğini ve köpekler tarafından sabah saatlerinde bulunacağını düşünmüşler ama yanılmışlar...!!

Ertesi sabah Mike'ı diğer tavukların arasında toprağı eşelerken gören Bay Olson çok şaşırmış. Başı olmadan ortalıkta dolaşan Mike veterinerler tarafından incelendiğinde bir kulağı, şah damarı ve beyninin motor fonksiyonları kontrol eden bölümünün sağlam kaldığını görmüşler. Bu başsız haliyle tam 18 ay hayatta kalan "Başsız Tavuk Mike" sahibine bir çok gösteri ve sergide yer alarak çokça dolarlar kazandırmış. Aşağıda Mike'ın diğer fotoğraflarını bulabilirsiniz.