Phantom serisi ile ünlenen DJI son yıllarda küçük boyutlu dronlar üretme çabasına girmiş durumda ve drone tutkunları tarafından ilgiyle ve övgüyle karşılanan Mavic Pro bu çabanın ilk ürünü. DJI şimdi ise Spark (DJI Spark) adını verdiği yeni mini dronu ile karşımıza çıkmak üzere.

Bir kutu koladan daha hafif (270 gram) ve beş farklı renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan Spark’ın öne çıkan özelliği ise bir nebze de olsa el/kol hareketleriyle kontrol edilebiliyor olması (Gesture Mode). DJI tarafından yapılan basın açıklamasında bu özellik hakkında detaya girilmese de anlayabildiğimiz kadarıyla DJI’ın diğer dronlarında bulunmayan bu özelliği sayesinde Spark’ı sağa, sola, aşağı, yukarı yönlendirebilecek ve direk olarak avcumuza inmesini sağlayabileceğiz (Bir Jedi gibi hissetmek içten bile değil!). Bunun haricinde telefona indirilebilen uygulama ve DJI’ın kumandaları ile de yönlendirebileceğimiz Spark’da ani şekilde dikey bir şekilde yukarı çıkmasını sağlayan Roket Modu (Rocket Mode) ve bir cismin etrafında dönerek yukarı çıkmasını sağlayan Helix modu (Helix Mode) gibi Spark’a has özel uçuş modları bulunurken Phantom 4 ve Mavic Pro da bulunan TapFly ve ActiveTrack gibi özellikleri Spark’da da görmek mümkün.

Hız ve uçuş süresine gelecek olursak Spark bu konuda DJI’ın diğer ürünlerine göre biraz geri kalmış diyebiliriz. Spark, 50 km/s'lik maksimum hıza ulaşabilirken sadece 16 dakikalık bir uçuş süresine sahip (Mavic Pro’nun uçuş süresi 27 dakika). Diğer taraftan Spark’ın kamerası 1080p ve 12 MP çözünürlükte video ve fotoğraf çekebiliyor ve iki eksenli mekanik gimbali kaliteli görüntüler elde etmeniz için birebir. Spark’ın telefon ile 100 m menzile kadar kontrol edilebilirliği sayesinde ise farklı ve eşsiz selfieler yakalamak mümkün.

DJI’ın şimdiye kadar en küçük drone olma özelliğini taşıyan DJI Spark bunun yanında 499$’lık fiyatıyla DJI’ın şimdiye kadar piyasaya çıkardığı en ucuz drone. DJI Spark  ile neler yapabileceğinizi görmek için aşağıdaki videolarını izleyebilirsiniz.

[post_ads]