Land Rover Defender Project 13, East Coast Defender (ECD) adlı Land Rover Defender modifiyesi konusunda uzmanlaşmış bir tasarımcı firma tarafından iki kapılı Defender D90 üzerine inşa edilen bir Land Rover Defender projesi. Project 13, ABD’de futbol oynayan futbolcu Servando Carrasco ve Carrasco’nun olimpiyat madalyalı futbolcu eşi Alex Morgan’ın istekleri doğrultusunda, onlar için ECD tarafından inşa edilmiş. Project 13 adı da Carrosco’nun forma numarasından geliyor.

Bu off-road canavarının kaportasının altında 326 beygirlik devasa bir güç üreten GM LC9 V8 motor bulunuyor. Bu motor ise GM 6 Vites Otomatik Transmisyonun kontrolü altında. ECD ayrıca Project 13’ün dış görüntüsüne de hayli özenmiş. Aracın üst kısmı hariç tamamı Keswick yeşiline boyanmış, siyah çatı kısmı ise bu yeşille birleşince araç ayrı bir havaya bürünmüş. BF Goodrich lastiklere sahip 18 inçlik jantlar ise son noktayı koymuş. Project 13’ün iç kısmı ise daha etkileyici. Siyah deri kaplama koltuklar, üst düzey bilgi eğlence ve sistemi hemen dikkati çekiyor.

Aşağıdaki görsellere bakınca anlayacaksınız ki Carrosca ve Morgan, her ikisi de off-road konusunda gayet tecrübeliler. Bu arada Land Rover Defender Project 13 ve ECD’nin diğer tasarımlarını görmek isterseniz ECD’nin web sitesine bir göz atabilirsiniz.